Krémové řezy s čokoládou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte-li recept na chutný dezert, navštivte stránky kuchynelidlu.cz. Najdete tu recept výtečné krémové řezy s čokoládou podle Markéty Krajčovičové.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 10 × vajec "M"
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 150 ml vlažné vody
  • 4 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 220 g hladké mouky Castello
  • 200 ml Tuzemáku Alliance

Krém

Poleva

  • 250 g tradičního pomazánkového XXL klasik Pilos
  • 400 g kysané smetany XXL 16% Pilos
  • 1 × lžíce cukru moučka Castello
  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 724 kJ / 412 kcal

Bílkoviny

10,90 g

Tuky

19,80 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

40,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Z ­bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s ­cukrem do pěny, poté přidáme vlažnou vodu, kakao, mouku a nakonec sníh. Promícháme, těsto rozdělíme na dvě části a přelijeme na plechy s­ pečicím papírem. Pečeme v­ troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Korpusy necháme vychladnout.

Krém:

02.Mezitím připravíme krém. Tradiční pomazánkové smícháme s­ kysanou smetanou a cukrem moučkou. Nakonec přidáme 100 g nahrubo nasekané čokolády na vaření. Jeden korpus polijeme Tuzemákem a necháme vsáknout. Politý korpus potřeme krémem a přiklopíme druhým korpusem. Vložíme ztuhnout do lednice.

Řezy:

03.300 g rozehřáté čokolády na vaření smícháme s ­teplou smetanou. Připravenou polevou polijeme řez a na chvíli dáme do lednice. Ozdobíme rozehřátou bílou čokoládou a necháme v­ lednici pořádně ztuhnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo