Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte-li recept na chutný dezert, navštivte stránky kuchynelidlu.cz. Najdete tu recept výtečné krémové řezy s čokoládou podle Markéty Krajčovičové.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 724 kJ / 412 kcal
Bílkoviny
10,90 g
Tuky
19,80 g
Vláknina
1,90 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
40,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, poté přidáme vlažnou vodu, kakao, mouku a nakonec sníh. Promícháme, těsto rozdělíme na dvě části a přelijeme na plechy s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Korpusy necháme vychladnout.
02.Mezitím připravíme krém. Tradiční pomazánkové smícháme s kysanou smetanou a cukrem moučkou. Nakonec přidáme 100 g nahrubo nasekané čokolády na vaření. Jeden korpus polijeme Tuzemákem a necháme vsáknout. Politý korpus potřeme krémem a přiklopíme druhým korpusem. Vložíme ztuhnout do lednice.
03.300 g rozehřáté čokolády na vaření smícháme s teplou smetanou. Připravenou polevou polijeme řez a na chvíli dáme do lednice. Ozdobíme rozehřátou bílou čokoládou a necháme v lednici pořádně ztuhnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT