Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Živáňská pečeně

Krkovička, brambory, paprika, cibule, slanina a klobása, trochu času a hostina je na stole. Živáňská pečeně Romana Pauluse nadchne všechny milovníky receptů z jednoho hrnce.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × lžíce hrubozrnná hořčice ve skle Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 kg vepřová krkovice – plátky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 300 g brambory
  • 200 g žlutá a červená paprika
  • 100 g červená cibule
  • 200 g anglická slanina v celku Pikok
  • 100 g uherská papriková klobása Pikok

POSTUP

1. Začneme přípravou marinády. V míse smícháme hrubozrnnou hořčici, nastrouhaný česnek a mletou papriku.

2. Plátky masa osolíme, opepříme a z obou stran potřeme připravenou marinádou. 

3. Na dno zapékací mísy vložíme brambory, které jsme předtím oloupali a nakrájeli na plátky, a osolíme. Na brambory skládáme postupně plátky masa, papriku nakrájenou na proužky, cibuli na nudličky, slaninu na hranolky a klobásu na silnější kolečka. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 90 minut. Poté sundáme alobal a dopečeme dozlatova a dokřupava.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 855 kcal, 67 g bílkovin, 24 g sacharidů, 54 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.