Krkovička, brambory, paprika, cibule, slanina a klobása, trochu času a hostina je na stole. Živáňská pečeně Romana Pauluse nadchne všechny milovníky receptů z jednoho hrnce.
Krkovička, brambory, paprika, cibule, slanina a klobása, trochu času a hostina je na stole. Živáňská pečeně Romana Pauluse nadchne všechny milovníky receptů z jednoho hrnce.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Začneme přípravou marinády. V míse smícháme hrubozrnnou hořčici, nastrouhaný česnek a mletou papriku.
2. Plátky masa osolíme, opepříme a z obou stran potřeme připravenou marinádou.
3. Na dno zapékací mísy vložíme brambory, které jsme předtím oloupali a nakrájeli na plátky, a osolíme. Na brambory skládáme postupně plátky masa, papriku nakrájenou na proužky, cibuli na nudličky, slaninu na hranolky a klobásu na silnější kolečka. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 90 minut. Poté sundáme alobal a dopečeme dozlatova a dokřupava.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 855 kcal, 67 g bílkovin, 24 g sacharidů, 54 g tuků.