Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt! To dobře ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, a proto připravil recept na výbornou zeleninovou polévku s masovými knedlíčky. Naučíte se, jak připravit silný zeleninový vývar (zejména z kořenové zeleniny) i jak správně namíchat směs na masové knedlíčky (v tomto případě z mletého vepřového, ale můžete zkusit i tradiční játrové). Ačkoliv celá příprava nějaký čas zabere (aby se vývar dostatečně dlouho táhl), recept to je jednoduchý. A přitom s ním uděláte radost všem u stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 461 kJ / 588 kcal
Bílkoviny
38,00 g
Tuky
39,50 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
22,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce s vodou vložíme očištěnou zeleninu (mrkve, petržele, cibuli, kedlubny a celer) a osolíme. Z petrželové natě odtrhneme lístky a stonky přidáme do hrnce. Přihodíme nové koření, bobkové listy, celý černý pepř a pokapeme olivovým olejem. Vývar vaříme přibližně hodinu.
02.Když se vývar vaří, připravíme masové knedlíčky. V míse ochutíme maso solí a pepřem. Přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a nasekanou petrželovou nať. Ze směsi vytvarujeme kuličky. Zeleninu z vývaru vybereme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme masové kuličky a necháme chvíli povařit, dokud nevyplavou na povrch. Do vývaru dáme nakrájenou zeleninu a necháme provařit.
03.Zeleninovou polévku s masovými knedlíčky posypeme nasekanou petrželovou natí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT