Zeleninová polévka s masovými knedlíčky

play Přehrát video recept
Zeleninová polévka s masovými knedlíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt! To dobře ví i šéfkuchař Marcel Ihnačák, a proto připravil recept na výbornou zeleninovou polévku s masovými knedlíčky. Naučíte se, jak připravit silný zeleninový vývar (zejména z kořenové zeleniny) i jak správně namíchat směs na masové knedlíčky (v tomto případě z mletého vepřového, ale můžete zkusit i tradiční játrové). Ačkoliv celá příprava nějaký čas zabere (aby se vývar dostatečně dlouho táhl), recept to je jednoduchý. A přitom s ním uděláte radost všem u stolu!

Tagy

Česká klasika

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × mrkev
  • 4 × petržel
  • 1 × cibule
  • 2 × kedlubna
  • 0,5 × celer
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvá petrželová nať
  • 6 × kulička nové koření Kania
  • 4 × bobkový list Kania
  • 6 × kulička celý černý pepř Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 kg mleté vepřové maso z plece
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × vejce „M“
  • 2 × lžíce strouhanka Belbake
  • 2 × lžíce hladká mouka Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 461 kJ / 588 kcal

Bílkoviny

38,00 g

Tuky

39,50 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

22,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce s vodou vložíme očištěnou zeleninu (mrkve, petržele, cibuli, kedlubny a celer) a osolíme. Z petrželové natě odtrhneme lístky a stonky přidáme do hrnce. Přihodíme nové koření, bobkové listy, celý černý pepř a pokapeme olivovým olejem. Vývar vaříme přibližně hodinu. 

02.Když se vývar vaří, připravíme masové knedlíčky. V míse ochutíme maso solí a pepřem. Přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a nasekanou petrželovou nať. Ze směsi vytvarujeme kuličky. Zeleninu z vývaru vybereme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme masové kuličky a necháme chvíli povařit, dokud nevyplavou na povrch. Do vývaru dáme nakrájenou zeleninu a necháme provařit. 

03.Zeleninovou polévku s masovými knedlíčky posypeme nasekanou petrželovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo