Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tradiční játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky v silném hovězím vývaru už kdekdo ochutnal, ale málokdo je umí uvařit. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept na výtečné domácí játrové knedlíčky podle tradičního českého postupu. Naučíte se, jak připravit hmotu na knedlíčky z jater (Roman Paulus použit drůbeží, ale můžete zkusit i telecí) i jak poté samotné knedlíčky tvarovat a vařit tak, aby se vám nepřilepovaly k rukám. Když jich navíc uděláte víc, než budete potřebovat, není nic snazšího než je zamrazit a pak vyndat, až na ně přijde zase správný čas.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g drůbežích jater
  • 40 g másla
  • 30 g cibule
  • 1 × stroužek česneku
  • 1 × vejce „M“
  • špetka sušené majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 80 g strouhanky
  • hladká mouka na zaprášení rukou
  • vývar na uvaření knedlíčků
  • mixér
  • stěrka

POSTUP

Očištěná játra rozmixujeme najemno. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle. Rozmixovaná játra smícháme s vejcem, majoránkou, solí, pepřem a máslem s orestovanou cibulí a česnekem. Hmotu zahustíme strouhankou a necháme v lednici 20–30 minut odpočinout.

Následně tvarujeme mokrýma nebo pomoučněnýma rukama malé knedlíčky, které vaříme 5–8 minut ve vroucím vývaru, ve kterém budeme knedlíčky servírovat.

Podáváme ideálně se silným vývarem a zeleninou, posypané nasekanou čerstvou listovou petrželí.

Tip: Knedlíčky se výborně hodí do hovězího vývaru. Jak na něj se dozvíte v Kuchyni Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU