Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kostky, ochutíme nasekaným tymiánem, pálivou paprikou, pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Opečeme v pánvi s rostlinným olejem do křupava. Hotové maso přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.
Dresink připravíme důkladným promícháním majonézy (nebo bílého jogurtu), hořčice, sladké papriky a limetkové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. V případě potřeby můžeme trochu naředit vodou.
Tip: Pro zdravější zálivku použijte jogurt namísto majonézy. Nebo zvolte domácí majonézu. Jak na to se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Bulgur s quinoou rozdělíme do 4 větších misek nebo hlubokých talířů. Postupně přidáme čerstvou rukolu, opečené kuřecí maso (výpekem přelijeme směs bulguru a quinoy), okurku nakrájenou na hranolky, koriandr, mrkev na nudličky, mango na plátky, pokrájené ředkvičky, kousky avokáda, lněná a slunečnicová semínka a na kolečka nasekanou lahůdkovou cibulku.
K porci zvlášť servírujeme i dresink v malé mističce.
Tip: Zdravá miska se výborně hodí jako rychlý oběd do krabičky třeba do práce.
Nudí vás pořád dokola ty samé přílohy – brambory, rýže, těstoviny? V dnešním článku se zaměříme na quinou, kterou můžete podávat jako přílohu a která…