Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zdravá miska s kuřecími prsy, avokádem a quinoou

Připravte zdravý oběd, který zasytí, je za pár minut hotový, vhodný i do krabičky a hlavně výborně chutná. Jak na to ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zdravá miska

  • 400 g kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • 1 polév. lž. sekaného čerstvého tymiánu
  • 1 káv. lžič. mleté pálivé papriky Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 2 polév. lž. řepkového oleje Vita D'or
  • 500 g předvařené směsi quinoy a bulguru Golden Sun
  • 4× hrsti rukoly
  • 100 g okurky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 100 g mrkve
  • 1× mango
  • 1× svazek ředkviček
  • 2× avokáda
  • 2 polév. lž. lněných semínek
  • 2 polév. lž. loupaných slunečnicových semínek Alesto
  • 1× lahůdková cibulka

Dresink

  • 100 g majonézy Kania
  • 1 polév. lž. francouzské dijonské hořčice Kania
  • 1 káv. lžič. sladké mleté papriky Kania
  • 1× limetka (šťáva)

POSTUP

Zdravá miska:

Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kostky, ochutíme nasekaným tymiánem, pálivou paprikou, pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Opečeme v pánvi s rostlinným olejem do křupava. Hotové maso přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.

Dresink:

Dresink připravíme důkladným promícháním majonézy (nebo bílého jogurtu), hořčice, sladké papriky a limetkové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. V případě potřeby můžeme trochu naředit vodou.

Tip: Pro zdravější zálivku použijte jogurt namísto majonézy. Nebo zvolte domácí majonézu. Jak na to se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Servírování:

Bulgur s quinoou rozdělíme do 4 větších misek nebo hlubokých talířů. Postupně přidáme čerstvou rukolu, opečené kuřecí maso (výpekem přelijeme směs bulguru a quinoy), okurku nakrájenou na hranolky, koriandr, mrkev na nudličky, mango na plátky, pokrájené ředkvičky, kousky avokáda, lněná a slunečnicová semínka a na kolečka nasekanou lahůdkovou cibulku.

K porci zvlášť servírujeme i dresink v malé mističce.

Tip: Zdravá miska se výborně hodí jako rychlý oběd do krabičky třeba do práce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU