Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zdravá miska s kuřecími prsy, avokádem a quinoou

Připravte zdravý oběd, který zasytí, je za pár minut hotový, vhodný i do krabičky a hlavně výborně chutná. Jak na to ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Zdravá miska:

  • 400 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžíce sekaný čerstvý tymián
  • 1 × lžička mletá pálivá paprika Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce bio extra panenský olivový oleje Primadonna
  • 2 × lžíce řepkový oleje Vita D'or
  • 500 g předvařená směs quinoy a bulguru Golden Sun
  • 4 × hrst rukola
  • 100 g okurka
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • 100 g mrkev
  • 1 × mango
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 2 × avokádo
  • 2 × lžíce lněné semínko
  • 2 × lžíce loupané slunečnicové semínka Alesto
  • 1 × lahůdková cibulka

Dresink:

  • 100 g majonéza Kania
  • 1 × lžíce francouzská dijonská hořčice Kania
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 1 × limetka (šťáva)

POSTUP

Zdravá miska:

Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kostky, ochutíme nasekaným tymiánem, pálivou paprikou, pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Opečeme v pánvi s rostlinným olejem do křupava. Hotové maso přiklopíme pokličkou a necháme odpočívat.

Dresink:

Dresink připravíme důkladným promícháním majonézy (nebo bílého jogurtu), hořčice, sladké papriky a limetkové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. V případě potřeby můžeme trochu naředit vodou.

Tip: Pro zdravější zálivku použijte jogurt namísto majonézy. Nebo zvolte domácí majonézu. Jak na to se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Servírování:

Bulgur s quinoou rozdělíme do 4 větších misek nebo hlubokých talířů. Postupně přidáme čerstvou rukolu, opečené kuřecí maso (výpekem přelijeme směs bulguru a quinoy), okurku nakrájenou na hranolky, koriandr, mrkev na nudličky, mango na plátky, pokrájené ředkvičky, kousky avokáda, lněná a slunečnicová semínka a na kolečka nasekanou lahůdkovou cibulku.

K porci zvlášť servírujeme i dresink v malé mističce.

Tip: Zdravá miska se výborně hodí jako rychlý oběd do krabičky třeba do práce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.