Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Zákusek ke kávě

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu zajímavých moučníků ke kávě. Vyzkoušejte například nejnovější recept Markéty Krajčovičové na kávový dezert.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

Krém

  • 4 vejce “M“
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 200 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 ml vlažné vody
  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 350 g polohrubé mouky Castello
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1 lžíce kávy Klasik Bellarom 100 % Robusta
  • čtvercová forma (20x20cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme tvaroh, mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec sníh z bílků. 2/3 těsta nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Do zbylého těsta vmícháme mletou kávu, nalijeme na světlé těsto a pomocí stěrky vytvoříme mramorový efekt. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 50 - 55 minut. Vychladlý korpus vyklopíme na talíř a stáhneme pečicí papír.

Krém

Smetanu nalijeme do hrnce, přisypeme pudinkový prášek, cukr moučka a instantní kávu a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Vmícháme na kousky nalámanou bílou čokoládu a necháme rozpustit. Ještě teplým krémem potřeme korpus, ozdobíme ovocem, např. jahodami, granátovým jablkem a švestkami a lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU