Kávový řez
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si skvělý dezert v italském stylu podle receptu Markéty Krajčovičové. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 160 g cukru krystal Castello
  • 8 × vajec "M"
  • 160 g hladké mouky Castello
  • 1 × vanilinový cukr Castello
  • 1 × lžíce kakaa na pečení Castello (+ na ozdobu)

Krém

  • 750 g mascarpone Italiamo
  • 500 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × lžička instantní kávy 100% Arabica Bellarom
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello
  • 1 × lžička mleté kávy Bellarom
  • čerstvá máta (na ozdobu)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 721 kJ / 650 kcal

Bílkoviny

11,80 g

Tuky

51,50 g

Vláknina

0,70 g

Sůl

0,30 g

Sacharidy

35,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.V robotu vyšleháme cukr se žloutky do pěny. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh. K vejci s cukrem přidáme mouku a vanilinový cukr a postupně přidáme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část přelijeme na pekáč vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny nasypeme kakao a přelijeme na jiný pekáč s pečicím papírem. Oba pekáče vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut.

Krém

02.V míse smícháme mascarpone se smetanou a přisypeme instantní kávu. Přisypeme cukr a mletou kávu, ručním mixérem vyšleháme hustý krém a vložíme do lednice.

Kávový řez

03.Vychladlé korpusy rozpůlíme nožem na šířku na dvě časti. Na první polovinu světlého korpusu rozprostřeme asi 1 cm silnou vrstvu krému, překryjeme první polovinou tmavého korpusu. Takto zopakujeme ještě jednou, nakonec potřeme celý řez krémem a vložíme do lednice.

Servírování

04.Kávový řez servírujeme úhledně potřený kávovým krémem z boční strany a z vrchu. Lze libovolně ozdobit pomocí vidličky, kakaa, případně máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo