Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu vyšleháme cukr se žloutky do pěny. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh. K vejci s cukrem přidáme mouku a vanilinový cukr a postupně přidáme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část přelijeme na pekáč vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny nasypeme kakao a přelijeme na jiný pekáč s pečicím papírem. Oba pekáče vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut.
V míse smícháme mascarpone se smetanou a přisypeme instantní kávu. Přisypeme cukr a mletou kávu, ručním mixérem vyšleháme hustý krém a vložíme do lednice.
Vychladlé korpusy rozpůlíme nožem na šířku na dvě časti. Na první polovinu světlého korpusu rozprostřeme asi 1 cm silnou vrstvu krému, překryjeme první polovinou tmavého korpusu. Takto zopakujeme ještě jednou, nakonec potřeme celý řez krémem a vložíme do lednice.
Kávový řez servírujeme úhledně potřený kávovým krémem z boční strany a z vrchu. Lze libovolně ozdobit pomocí vidličky, kakaa, případně máty.