Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si skvělý dezert v italském stylu podle receptu Markéty Krajčovičové. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 721 kJ / 650 kcal
Bílkoviny
11,80 g
Tuky
51,50 g
Vláknina
0,70 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
35,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V robotu vyšleháme cukr se žloutky do pěny. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh. K vejci s cukrem přidáme mouku a vanilinový cukr a postupně přidáme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu část přelijeme na pekáč vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny nasypeme kakao a přelijeme na jiný pekáč s pečicím papírem. Oba pekáče vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut.
02.V míse smícháme mascarpone se smetanou a přisypeme instantní kávu. Přisypeme cukr a mletou kávu, ručním mixérem vyšleháme hustý krém a vložíme do lednice.
03.Vychladlé korpusy rozpůlíme nožem na šířku na dvě časti. Na první polovinu světlého korpusu rozprostřeme asi 1 cm silnou vrstvu krému, překryjeme první polovinou tmavého korpusu. Takto zopakujeme ještě jednou, nakonec potřeme celý řez krémem a vložíme do lednice.
04.Kávový řez servírujeme úhledně potřený kávovým krémem z boční strany a z vrchu. Lze libovolně ozdobit pomocí vidličky, kakaa, případně máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT