Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zabaglione

Zabaglione je tradiční italský dezert, který se připravuje ze žloutků, cukru a vína. Podobný šlehaný krém se podává i ve Francii, kde se nazývá sabayon, místo vína se však používá šumivé víno. Příprava tohoto dezertu vám může připomínat holandskou omáčku, základ se totiž šlehá na páře do zhoustnutí. Roman Paulus do svého receptu přidal ještě amaretto, které Italové rádi používají do jiných sladkostí, třeba do tiramisu. Podávejte s čerstvým ovocem a piškoty.

 
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Zabaglione

  • 8 žloutků
  • 160 g cukru
  • 80 ml bílého vína
  • 20 ml amaretta
  • čerstvé lesní ovoce
  • piškoty cukrářské
  • čerstvá máta na ozdobu

POSTUP

Žloutky, cukr, bílé víno a amaretto zahřejeme na teplotu 70 °C a vyšleháme (případně šleháme nad parou do husté pěny). Do skleničky vložíme ovoce a na kousky nalámané piškoty a zalijeme připraveným krémem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU