Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Šampaňský krém

Hledáte chutný dezert, se kterým byste oslavili Silvestra a přivítali Nový rok? Nahlédněte do Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 30 %)
  • 100 g rozinek Belbake
  • 450 ml Champagne Comte de Senneval Brut
  • 1 limetka (šťáva + kůra)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 200 g zahuštěného slazeného mléka Pilos (obsah tuku 9 %)
  • 1 balení rolovaných oplatek polomáčených Favorini
  • skleničky na šampaňské
  • kuchyňský robot
  • cukrářský sáček

POSTUP

Krém

Do misky nasypeme rozinky, přilijeme asi 300 ml šampaňského, limetkovou šťávu a necháme přes noc odležet. V robotu smícháme mascarpone se smetanou. Postupně přidáme i kondenzované mléko a po malých dávkách zbylých 150 ml šampaňského. Nakonec lžící přimícháme nasáknuté rozinky (bez nálevu). Krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme skleničky.

Servírování

Naplněné skleničky dozdobíme nastrouhanou kůrou a plátkem limetky. Podáváme vychlazené s polomáčenými oplatkami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU