Vykostěné kuře s citronem a bylinkami

play Přehrát video recept
Vykostěné kuře s citronem a bylinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vykostit kuře je hračka a není třeba se toho bát! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil jednoduchý návod na vykostění celého kuřete, které zvládnete za pár minut. Pak už si budete moct připravit skvělý recept – kuře s citronem a bylinkami společně s lehkým bramborovým salátem, kterému kromě brambor sluší i ředkvičky, kyselé okurky, lahůdková cibulka a hrubozrnná hořčice.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kuře

  • 1 × celé kuře
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 0,5 × citronu
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna

Bramborový salát

  • 1 kg malých brambor
  • 1 × svazek ředkviček
  • 1 × bílá ředkev
  • 100 g sterilovaných okurek Freshona
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst listové petržele
  • 1 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Kania
  • 0,5 × citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 636 kJ / 1 108 kcal

Bílkoviny

81,90 g

Tuky

64,20 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

2,20 g

Sacharidy

52,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Kuře:

01.Kuře podélně přeřízneme na polovinu. Potom začneme vykosťovat. Nejprve obřežeme prsa a vyndáme hrudní kost a žebra. Následně obkrojíme maso okolo stehenní kosti. Křídlo můžeme nechať vcelku.

Na vykosťování je nejlepší použít malý ostrý nůž. Kosti nevyhazujeme, můžeme z nich uvařit výborný vývar podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Maso nařežeme tak, aby nám vznikly dva velké pláty. Z obou stran je osolíme a opepříme. Na straně bez kůže posypeme nasekaným tymiánem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a pokapeme olejem. Rukama maso párkrát přitlačíme, abychom dosáhli rovnoměrných plátů. Grilujeme v rozehřáté pánvi s olejem, na mírném ohni, nejprve na straně s kůží. Maso zatížíme, např. druhou menší pánví. Jakmile je z jednej strany opečené, obrátíme ho a pokračujeme v grilovaní. Hotové kuře pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme odpočnout.

Bramborový salát:

03.Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je očistíme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy, přidáme nasekané okurky, lahůdkovou cibulku, petrželovou nať, hořčici, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu. Důkladně promícháme.

Servírování:

04.Vykostěné kuře servírujeme nakrájené na menší kousky a pokapané olivovým olejem. Podáváme s bramborovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo