Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vykostit kuře je hračka a není třeba se toho bát! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil jednoduchý návod na vykostění celého kuřete, které zvládnete za pár minut. Pak už si budete moct připravit skvělý recept – kuře s citronem a bylinkami společně s lehkým bramborovým salátem, kterému kromě brambor sluší i ředkvičky, kyselé okurky, lahůdková cibulka a hrubozrnná hořčice.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 636 kJ / 1 108 kcal
Bílkoviny
81,90 g
Tuky
64,20 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
2,20 g
Sacharidy
52,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuře podélně přeřízneme na polovinu. Potom začneme vykosťovat. Nejprve obřežeme prsa a vyndáme hrudní kost a žebra. Následně obkrojíme maso okolo stehenní kosti. Křídlo můžeme nechať vcelku.
Na vykosťování je nejlepší použít malý ostrý nůž. Kosti nevyhazujeme, můžeme z nich uvařit výborný vývar podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Maso nařežeme tak, aby nám vznikly dva velké pláty. Z obou stran je osolíme a opepříme. Na straně bez kůže posypeme nasekaným tymiánem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a pokapeme olejem. Rukama maso párkrát přitlačíme, abychom dosáhli rovnoměrných plátů. Grilujeme v rozehřáté pánvi s olejem, na mírném ohni, nejprve na straně s kůží. Maso zatížíme, např. druhou menší pánví. Jakmile je z jednej strany opečené, obrátíme ho a pokračujeme v grilovaní. Hotové kuře pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme odpočnout.
03.Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je očistíme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy, přidáme nasekané okurky, lahůdkovou cibulku, petrželovou nať, hořčici, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu. Důkladně promícháme.
04.Vykostěné kuře servírujeme nakrájené na menší kousky a pokapané olivovým olejem. Podáváme s bramborovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT