Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuře podélně přeřízneme na polovinu. Potom začneme vykosťovat. Nejprve obřežeme prsa a vyndáme hrudní kost a žebra. Následně obkrojíme maso okolo stehenní kosti. Křídlo můžeme nechať vcelku.
Tip: Na vykosťování je nejlepší použít malý ostrý nůž. Kosti nevyhazujeme, můžeme z nich uvařit výborný vývar podle videa Kulinářské akademie Lidlu zde.
Maso nařežeme tak, aby nám vznikly dva velké pláty. Z obou stran je osolíme a opepříme. Na straně bez kůže posypeme nasekaným tymiánem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a pokapeme olejem. Rukama maso párkrát přitlačíme, abychom dosáhli rovnoměrných plátů. Grilujeme v rozehřáté pánvi s olejem, na mírném ohni, nejprve na straně s kůží. Maso zatížíme, např. druhou menší pánví. Jakmile je z jednej strany opečené, obrátíme ho a pokračujeme v grilovaní. Hotové kuře pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme odpočnout.
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je očistíme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na menší kousky. Přendáme do mísy, přidáme nasekané okurky, lahůdkovou cibulku, petrželovou nať, hořčici, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu. Důkladně promícháme.
Vykostěné kuře servírujeme nakrájené na menší kousky a pokapané olivovým olejem. Podáváme s bramborovým salátem.