Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso opepříme, osolíme, pomoučíme a opečeme v hrnci s rozehřátým rostlinným olejem dozlatova. Orestované maso vyndáme a v tomtéž hrnci opečeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky, po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na větší kousky. Pokud se na dně hrnce usadí výpek, můžeme podlít trochou vývaru, aby se odvařil. Přidáme povidla, krátce zarestujeme, přilijeme víno a přidáme divoké koření. Víno necháme chvíli provařit, poté vrátíme maso do základu, přilijeme vývar tak, aby maso bylo lehce ponořené, a dusíme pod pokličkou doměkka asi 45 minut.
Jakmile maso změkne, přecedíme omáčku i s masem a zeleninou přes sítko, kousky masa vyndáme zvlášť do misky. Omáčku svaříme, zjemníme máslem a do omáčky vrátíme maso.
Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě (asi 2 minuty).
V pánvi orestujeme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme mandle, které jsme předtím zbavili slupky, sušené švestky a nasekanou listovou petržel.
Maso i s omáčkou servírujeme do hlubšího talíře, přidáme brokolici a posypeme směsí slaniny, mandlí a švestek.
Tip: Jako příloha jsou vhodné bramborovo-mandlové krokety, recept najdete zde.