Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Vepřová panenka sous-vide se salátem z ovoce a luštěnin

 Francouzská metoda vaření sous-vide znamená „pod tlakem“ a poskytuje úplně nový zážitek z masa. Jak na to, ukazuje ve svém video návodu šéfkuchař Roman Paulus, který připravil vepřovou panenku vařenou ve vakuu (tedy sous-vide) s lehkým letním salátkem. Zjistíte, jak správně maso marinovat i jak ho po vaření ještě orestovat v pánvi, aby se na něm vytvořila krásně křupavá kůrčička. Jako přílohu si pak připravíte salát se zeleninou, luštěninami, francouzským dresinkem ale také čerstvým ovocem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g vepřová panenka Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • čerstvý tymián
  • 3 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g máslo Pilos
  • 400 g mix listových salátů
  • 100 g směs obilovin a luštěnin Golden Sun
  • 100 g francouzský dresink
  • 100 g sezónní ovoce (meloun, jahody)
  • 50 g mrkev
  • 50 g červené zelí

POSTUP

Maso osolíme, opepříme a se snítkou tymiánu a 2 lžícemi olivového oleje zavakuujeme. Vaříme ve vodní lázni rozehřáté na 58 °C asi 1,5 hodiny.

Tip: Pokud nemáte sous-vide vařič pro vaření ve vodní lázni s regulovanou teplotou, můžete použít i vhodnou funkci multifunkčního varného robota Monsieur Cuisine Smart. 

Uvařené maso vyndáme z obalu a i s bylinkami zprudka ze všech stran opečeme v pánvi s rozpálenou lžící olivového oleje a máslem. V průběhu opékání přeléváme máslem a výpekem.

Takto připravenou panenku vložíme stranou, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.

Směs obilovin a luštěnin připravíme v mikrovlnné troubě dle návodu.

Mix listových salátů smícháme s teplými luštěninami, nastrouhaným červeným zelím a mrkví a ochutíme francouzským dresinkem.

Tip: 100 g francouzského dresinku představuje asi 1/4 dávky z receptu v Kulinářské akademie Lidlu zde.

Na talíř nandáme porci ochuceného salátu, doplníme nakrájenými kousky ovoce a čerstvě osolenými plátky opečené vepřové panenky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 496 kcal, 35 g bílkovin, 11 g sacharidů, 34 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU