Maso osolíme, opepříme a se snítkou tymiánu a 2 lžícemi olivového oleje zavakuujeme. Vaříme ve vodní lázni rozehřáté na 58 °C asi 1,5 hodiny.
Tip: Pokud nemáte sous-vide vařič pro vaření ve vodní lázni s regulovanou teplotou, můžete použít i vhodnou funkci multifunkčního varného robota Monsieur Cuisine Smart.
Uvařené maso vyndáme z obalu a i s bylinkami zprudka ze všech stran opečeme v pánvi s rozpálenou lžící olivového oleje a máslem. V průběhu opékání přeléváme máslem a výpekem.
Takto připravenou panenku vložíme stranou, přikryjeme alobalem a necháme odpočívat.
Směs obilovin a luštěnin připravíme v mikrovlnné troubě dle návodu.
Mix listových salátů smícháme s teplými luštěninami, nastrouhaným červeným zelím a mrkví a ochutíme francouzským dresinkem.
Tip: 100 g francouzského dresinku představuje asi 1/4 dávky z receptu v Kulinářské akademie Lidlu zde.
Na talíř nandáme porci ochuceného salátu, doplníme nakrájenými kousky ovoce a čerstvě osolenými plátky opečené vepřové panenky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 496 kcal, 35 g bílkovin, 11 g sacharidů, 34 g tuků.