Kuchyně
Italská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Vepřové maso se v italské kuchyni nepoužívá zrovna nejčastěji, ale když na něj dojde, rozhodně to stojí za to! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřovou panenku na italský způsob. Naučíte se maso správně očistit, ochutit i zatáhnout v pánvi, aby v troubě nepřišlo o svou šťavnatost. Jako příloha pak poslouží lehký italský salát se sušenými rajčaty, dvěma druhy oliv a červenou cibulí. Ochutit ho můžete stejně jako Marcel Ihnačák olivovým olejem a balsamikem, anebo třeba domácím italským dresinkem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 189 kJ / 524 kcal
Bílkoviny
51,80 g
Tuky
29,70 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
13,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou panenku očistíme, překrojíme na polovinu a ochutíme solí a pepřem. Pokapeme olejem a opečeme v rozehřáté pánvi dozlatova. Opečené maso dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 5 minut. Před koncem posypeme nasekaným rozmarýnem. Panenku vyndáme z trouby, pokapeme šťávou z poloviny citronu a olejem. Přikryjeme alobalem a necháme na chvíli odpočinout.
02.V míse promícháme natrhané olivy, proužky cibule a menší kousky sušených rajčat. Osolíme, opepříme pokapeme olejem a šťávou z poloviny citronu. Zlehka promícháme. Následně přidáme listový salát, přilijeme olej, pokapeme balzamikovým octem a opět promícháme.
03.Vepřovou panenku nakrájenou na plátky osolíme a opepříme na řezu a položíme na připravený salát. Posypeme hoblinami parmazánu, ozdobíme lístky máty a pokapeme balzamikovým octem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT