Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Slezskou klobásu oloupeme a nakrájíme podélně na tenké proužky. Dáme zamrazit aspoň na 30 minut. Špikování bude poté jednodušší.
Vepřovou kýtu opláchneme a očistíme. Tenkým nožem vytvoříme do masa zářezy a do každého vložíme proužek zamrazené klobásy. Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Vložíme do pekáče a přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli a papriku zbavenou jádřinců. Přidáme krájená rajčata a rozmarýn, podle potřeby podlijeme vývarem a pekáč důkladně přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 – 180°C 1,5 až 2 hodiny. Maso v průběhu pečení kontrolujeme a podléváme vývarem.
Po upečení maso vyndáme na talíř. Upečenou zeleninu přendáme do hrnce a rozmixujeme. (Omáčku můžeme nechat rozmixovanou nahrubo, nebo ji můžeme ještě propasírovat přes sítko.) Osolíme podle potřeby.
Cuketu omyjeme a odkrojíme špičky. Nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které podélně rozkrojíme na poloviny a poté na proužky a zprudka opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme rozmačkané stroužky česneku, osolíme a opepříme.
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninovou omáčkou a restovanou cuketou. K jídlu doporučujeme pečené brambory s rozmarýnem.
Tip: Jak připravit pečené brambory s rozmarýnem najdete v receptu Hamburger se salátem Coleslaw od Romana Pauluse.