Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 40 min.

Vepřová kýta špikovaná Slezskou klobásou

Nechte se inspirovat receptem Kuchyně Lidlu a připravte si vepřovou kýtu špikovanou Slezskou klobásou.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 Slezská klobása Pikok
  • 800 g vepřové kýty Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 cibule
  • 200 g červené papriky
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat Nostia
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • vepřový vývar na podlití
  • 1 cuketa
  • olivový olej Primadonna
  • 6 stroužků česneku
  • pekáč
  • alobal
  • tyčový mixér

POSTUP

Špikovaná vepřová kýta

Slezskou klobásu oloupeme a nakrájíme podélně na tenké proužky. Dáme zamrazit aspoň na 30 minut. Špikování bude poté jednodušší.

Vepřovou kýtu opláchneme a očistíme. Tenkým nožem vytvoříme do masa zářezy a do každého vložíme proužek zamrazené klobásy. Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Vložíme do pekáče a přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli a papriku zbavenou jádřinců. Přidáme krájená rajčata a rozmarýn, podle potřeby podlijeme vývarem a pekáč důkladně přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 – 180°C 1,5 až 2 hodiny. Maso v průběhu pečení kontrolujeme a podléváme vývarem.

Po upečení maso vyndáme na talíř. Upečenou zeleninu přendáme do hrnce a rozmixujeme. (Omáčku můžeme nechat rozmixovanou nahrubo, nebo ji můžeme ještě propasírovat přes sítko.) Osolíme podle potřeby.

Restovaná cuketa

Cuketu omyjeme a odkrojíme špičky. Nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které podélně rozkrojíme na poloviny a poté na proužky a zprudka opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme rozmačkané stroužky česneku, osolíme a opepříme.

Servírování

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninovou omáčkou a restovanou cuketou. K jídlu doporučujeme pečené brambory s rozmarýnem.

Tip: Jak připravit pečené brambory s rozmarýnem najdete v receptu Hamburger se salátem Coleslaw od Romana Pauluse.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU