Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Vepřová krkovice se smetanovou hořčicovou omáčkou

Šťavnatá vepřová krkovice najde své uplatnění ve spoustě receptů a jeden z těch nejzajímavějších je právě tento od šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil krkovičku s hořčičnou smetanovou omáčkou, přičemž maso nejdříve orestoval ze všech stran (aby zůstalo krásně šťavnaté) a následně dusil doměkka. Kromě hrubozrnné hořčice přijde do omáčky i vývar nebo smetana a jako příloha tentokrát poslouží šťouchané brambory nastavované luštěninami, které takto díky vysokému obsahu bílkovin snadno poslouží i jako hlavní jídlo.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátek vepřová krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 80 g vepřové sádlo Pikok
  • 2 × cibule
  • 1 × snítka rozmarýnu
  • 100 g hrubozrnná hořčice Kania
  • 250 ml vepřový vývar
  • 250 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 750 g brambory
  • 250 g směs 7 obilovin s quinoou a čočkou Golden Sun
  • 100 g plnotučné mléko Pilos
  • 1 × hrst listová petržel

POSTUP

Maso osolíme, opepříme a v pánvi s polovinou rozehřátého sádla zprudka opečeme z obou stran.

Plátky vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme snítku čerstvého rozmarýnu, hrubozrnnou hořčici, krátce opečeme a podlijeme vývarem. Do omáčky přidáme opečené maso i se šťávou, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Směs obilovin zahřejeme v mikrovlnné troubě dle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a v pánvi s druhou polovinou rozehřátého sádla orestujeme dozlatova.

Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme k nim předvařenou směs obilovin, na sádle orestovanou cibulku, mléko a polovinu nasekané petržele. Dobře promícháme a vytvoříme nastavovanou kaši.

Ke skoro hotové krkovici přilijeme smetanu a svaříme do zahuštění.

Do hotové omáčky přisypeme zbytek nasekané petržele.

Na mělký talíř servírujeme porci nastavované kaše, plátek dušené krkovice a obojí přelijeme smetanovou omáčkou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1086 kcal, 39 g bílkovin, 65 g sacharidů, 75 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU