Maso osolíme, opepříme a v pánvi s polovinou rozehřátého sádla zprudka opečeme z obou stran.
Plátky vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme snítku čerstvého rozmarýnu, hrubozrnnou hořčici, krátce opečeme a podlijeme vývarem. Do omáčky přidáme opečené maso i se šťávou, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Směs obilovin zahřejeme v mikrovlnné troubě dle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a v pánvi s druhou polovinou rozehřátého sádla orestujeme dozlatova.
Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme k nim předvařenou směs obilovin, na sádle orestovanou cibulku, mléko a polovinu nasekané petržele. Dobře promícháme a vytvoříme nastavovanou kaši.
Ke skoro hotové krkovici přilijeme smetanu a svaříme do zahuštění.
Do hotové omáčky přisypeme zbytek nasekané petržele.
Na mělký talíř servírujeme porci nastavované kaše, plátek dušené krkovice a obojí přelijeme smetanovou omáčkou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1086 kcal, 39 g bílkovin, 65 g sacharidů, 75 g tuků.