Do mixovací nádoby nandáme hladkou mouku, vlažné mléko, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, změklé máslo, žloutky, tuzemák a zakysanou smetanu.
Tip: 3 lžíce mléka zkuste změnit za 4 lžíce bílého vína.
Přístroj nastavíme na program hnětení pevného těsta, čas necháme nastavený na 2 minutách, přiklopíme víkem a počkáme na zpracování těsta. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 2 hodiny, ideálně do druhého dne odpočinout.
Rozleželé těsto druhý den vybalíme a na pomoučněném vále rozválíme na tloušťku 2–3 mm. To následně rádlem rozkrájíme na obdélníky velké asi 5×7 cm. Každý obdélník dvakrát prořízneme, trochu roztáhneme a následně zprudka smažíme ve velmi rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Tip: Během smažení by se měly boží milosti nafouknout. Pokud se nedaří, na chvilku je možné přiklopit je pokličkou, potom se nafouknou lehce.
Smažené křehutinky necháme okapat na papírové utěrce, a ještě za tepla bohatě posypeme moučkovým cukrem.
Tip: Místo sypání je můžeme v cukru i obalit. Buďte však opatrní, jelikož jsou velmi křehké a snadno se lámou.
Orientační nutriční hodnoty (1 kus): 81 kcal, 1,5 g bílkovin, 9 g sacharidů, 4 g tuků.