V rámci Kulinářské akademie Lidlu jsme pro vás natočili sérii videí z prostředí tropického Cejlonu.
Těšit se můžete na poučná videa o neznámých surovinách, zajímavosti z výroby produktů nám dobře známých a samozřejmě i várku autentických srílanských receptů. Podíváme se na čajové plantáže, skořicovou farmu i do obyčejných místních zahrádek. Zavítáme na místní trhy, naučíme se připravit kraba nebo vlastní kari koření a sérii zakončíme pořádnou grilovačkou na pláži.
Každé pondělí dopoledne zveřejníme nový díl v Kulinářské akademii Lidlu. Sledujte nás, ať vám ani jeden neunikne!
Cejlon, Srí Lanka, nebo Šrí Lanka?
Poměrně často se můžeme setkat se zmatky ohledně názvu tohoto tropického státu. Dříve se jmenoval Cejlon, podle ostrova, na kterém v jihovýchodní Asii leží, v roce 1972 byl však přejmenován na Šrí Lanku (Šrílanská demokratická socialistická republika), zatímco pro zeměpisný název ostrova zůstalo označení Cejlon. Český jazyk pak dovoluje použít tvar Srí Lanka i Šrí Lanka (který doporučuje pro úřední záležitosti). Jelikož je označení bez háčku častější a srozumitelnější, rozhodli jsme se v našem speciálu používat ten.