Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Tortilly s kuřecím masem, vajíčkem a omáčkou chimichurri

Víte, co je to chimichurri? Pod tímto zdánlivě legračním názvem se skrývá výborná omáčka z česneku, chilli papriček, bazalky, petrželové nati a červené cibule – to vše zalité limetkovou šťávou a olivovým olejem. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás naučí její přípravu a navíc vám ukáže, jak omáčku využít při přípravě skvělých kuřecích wrapů. Kromě toho, že zjistíte, jak správně opéct maso, dozvíte se i jak kuřecí tortilly správně naplnit i zabalit. Uděláte tak mnoho parády na zahradní grilovačce, ale i třeba doma. Namísto grilu můžete totiž snadno využít i teflonovou pánev.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Omáčka chimichurri

  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × červené cibule
  • 1 × hrst čerstvých bylinek (oregano, listová petržel)
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × limetky (šťáva)
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Plněné tortilly

  • 300 g kuřecích prsou Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 1 × avokádo
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 × okurka
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × vejce „M“
  • 4 × tortilla wrapy Snack Day
  • 2 × hrst salátu mix
  • gril
  • kleště na obracení

POSTUP

Omáčka chimichurri:

V misce smícháme najemno nasekaný česnek, papričku zbavenou semínek, červenou cibulku a bylinky. Potom přilijeme olej a limetkovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem.

Plněné tortilly:

Očištěné maso osolíme, opepříme a polijeme olejem. Rukama rozetřeme a grilujeme z obou stran asi 8 minut do zlatova. Hotové ho pokapeme šťávou z poloviny limetky.

Avokádo přepůlíme a pecku vyndáme. Dužinu vydlabeme lžící, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme šťávou z poloviny limetky.

Tip: Jak zacházet s avokádem se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Rajčata nakrájíme na menší kousky. Okurku, lahůdkové cibulky a natvrdo uvařená vejce na tenké plátky.

Tip: Jak správně uvařit vejce natvrdo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Tortilly krátce zahřejeme na grilu, následně je zlehka potřeme omáčkou a do středu postupně pokládáme připravené suroviny: salát, ugrilované maso nakrájené na plátky, avokádo, rajčata, cibulky a vajíčka. Opět přelijeme omáčkou, pevně zarolujeme a překrojíme na polovinu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.