Marcel Ihnačák
Doba přípravy35 min.

Těstoviny s kachním masem, rajčaty a parmezánem

Pekli jste kachnu a zbylo vám kachní maso? Zapomeňte na rizoto a uvařte si lahodné těstoviny s opečenými rajčaty a parmezánem. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g pečeného kachního masa (můžeme použít i maso, které nám zbylo)
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × řapíky celeru
  • 3 × stroužky česneku
  • 6 × lahůdkových cibulek
  • 150 g cherry rajčátek (červené, žluté)
  • čerstvý rozmarýn
  • 300 ml bílého suchého vína Soave
  • 425 ml loupaných rajčat Freshona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g čerstvých těstovin Pappardelle Chef Select
  • parmezán Parmigiano Reggiano Lovilio (na posypání)
  • velká pánev
  • struhadlo

POSTUP

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájené řapíky celeru, stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek (zelené časti si odložíme na později). Cherry rajčátka překrojíme podle velikosti na půlky nebo čtvrtiny a přidáme k základu. Ochutíme nasekaným rozmarýnem, podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Potom přimícháme loupaná rajčata a na mírném plameni pokračujeme v přípravě. Směs osolíme a opepříme. Těsně před dokončením přidáme na menší kousky nakrájené upečené kachní maso. Po chvíli stáhneme z ohně.

Tip: Kachnu můžeme upéct podle receptu na pečenou kachnu s cizrnou a špenátem.

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“. Přendáme na pánev s rajčatovou směsí a promícháme. Přidáme pár lžic výpeku z kachny a nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky.

Servírovaní:

Jídlo podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.