Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájené řapíky celeru, stroužky česneku a bílé části lahůdkových cibulek (zelené časti si odložíme na později). Cherry rajčátka překrojíme podle velikosti na půlky nebo čtvrtiny a přidáme k základu. Ochutíme nasekaným rozmarýnem, podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Potom přimícháme loupaná rajčata a na mírném plameni pokračujeme v přípravě. Směs osolíme a opepříme. Těsně před dokončením přidáme na menší kousky nakrájené upečené kachní maso. Po chvíli stáhneme z ohně.
Tip: Kachnu můžeme upéct podle receptu na pečenou kachnu s cizrnou a špenátem.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“. Přendáme na pánev s rajčatovou směsí a promícháme. Přidáme pár lžic výpeku z kachny a nasekanou zelenou část lahůdkové cibulky.
Jídlo podáváme posypané strouhaným parmezánem.