Pečená kachna s cizrnou a špenátem

play Přehrát video recept
Pečená kachna s cizrnou a špenátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Marcel Ihnačák Vás překvapí svým receptem na pečenou kachnu. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte ji spolu s cizrnou a špenátem.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna bez drobů Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kmín celý Mikado
  • 250 g cizrny Arax (namočené přes noc)
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • čerstvý tymián
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 250 g čerstvého špenátu
  • čerstvá petrželová nať

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 677 kJ / 2 085 kcal

Bílkoviny

110,80 g

Tuky

154,10 g

Vláknina

14,00 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

50,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Omytou a osušenou kachnu osolíme, opepříme, posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal a dopečeme.

02.Cizrnu, kterou jsme přebrali, propláchli a nechali přes noc namočenou ve vodě, vaříme spolu s bobkovým listem asi 40–60 minut doměkka. Osolíme v polovině vaření. Uvařenou cizrnu scedíme a necháme okapat.

03.Cibuli, česnek, pálivou papričku (zbavenou semínek) nasekáme nadrobno a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekaným tymiánem. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přidáme uvařenou a scezenou cizrnu, rajčata z konzervy a necháme přejít varem. Na závěr přidáme máslo, omytý a osušený špenát a stáhneme z ohně.

04.Na talíř naservírujeme dušenou cizrnu se špenátem a porci pečené kachny. Posypeme nahrubo nasekanou petrželovou natí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo