Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytou a osušenou kachnu osolíme, opepříme, posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal a dopečeme.
Cizrnu, kterou jsme přebrali, propláchli a nechali přes noc namočenou ve vodě, vaříme spolu s bobkovým listem asi 40–60 minut doměkka. Osolíme v polovině vaření. Uvařenou cizrnu scedíme a necháme okapat.
Cibuli, česnek, pálivou papričku (zbavenou semínek) nasekáme nadrobno a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekaným tymiánem. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přidáme uvařenou a scezenou cizrnu, rajčata z konzervy a necháme přejít varem. Na závěr přidáme máslo, omytý a osušený špenát a stáhneme z ohně.
Na talíř naservírujeme dušenou cizrnu se špenátem a porci pečené kachny. Posypeme nahrubo nasekanou petrželovou natí.