Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Marcel Ihnačák Vás překvapí svým receptem na pečenou kachnu. Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte ji spolu s cizrnou a špenátem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 677 kJ / 2 085 kcal
Bílkoviny
110,80 g
Tuky
154,10 g
Vláknina
14,00 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
50,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytou a osušenou kachnu osolíme, opepříme, posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal a dopečeme.
02.Cizrnu, kterou jsme přebrali, propláchli a nechali přes noc namočenou ve vodě, vaříme spolu s bobkovým listem asi 40–60 minut doměkka. Osolíme v polovině vaření. Uvařenou cizrnu scedíme a necháme okapat.
03.Cibuli, česnek, pálivou papričku (zbavenou semínek) nasekáme nadrobno a orestujeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekaným tymiánem. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Poté přidáme uvařenou a scezenou cizrnu, rajčata z konzervy a necháme přejít varem. Na závěr přidáme máslo, omytý a osušený špenát a stáhneme z ohně.
04.Na talíř naservírujeme dušenou cizrnu se špenátem a porci pečené kachny. Posypeme nahrubo nasekanou petrželovou natí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT