Tapiokový pudink
Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tapiokový pudink

Klasický pudink z kravského mléka má dnes již mnoho veganských alterantiv, které jsou nejenom zdravé, ale také velmi chutné. Šéfkuchař Roman Paulus na ukázku připravil tapiokový pudink. Tapioka jsou malé kuličky, které se získávají z tropického kořene maniok. Jedná se tedy o exotickou surovinu. Samotná příprava pudinku je snadná – potřebujete tapiokové perly uvařit ve vodě a kokosovém mléku s cukrem. Až budete mít hotovo, stačí výslednou hmotu smíchat s další porcí kokosového mléka, rozlít do skleniček, ozdobit ovocem, které máte nejraději, a nechat vychladnout.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pudink

  • 100 g tapiokových perel
  • 500 ml vody + voda na zalití
  • 500 ml kokosového mléka
  • 4 polév. lž. sladidla (cukru, medu, třtinového cukru, stévie)
  • špetka soli

Ovocná omáčka

  • čerstvé ovoce (jahody, borůvky)
  • 2× mučenky (semínka)
  • mango
  • restovaný kokos
  • sítko
  • skleničky

POSTUP

Tapioku namočíme do studené vody a necháme 25 minut nabobtnat.

Slijeme přes sítko a společně s 500 ml vody, 200 ml kokosového mléka, cukrem (sladidlem) a špetkou soli přivedeme k varu. Nejprve zprudka a následně pomalu za stálého míchání vaříme asi 10 minut, dokud kuličky nezprůhlední a směs nezhoustne. Sundáme z ohně a necháme vychladnout.

Do vychladlého základu důkladně zamícháme zbytek kokosového mléka a naplníme do připravených sklenic.

Doplníme podle chuti.

● Varianta 1 – jahodovou omáčkou, čerstvými jahodami a borůvkami.

● Varianta 2 – mučenkovými semínky, zralým mangem a opečenými plátky kokosu.

Jak připravit ovocnou omáčku?

Jahody rozvaříme, podle chuti osladíme cukrem a nakonec propasírujeme přes jemné sítko, abychom je zbavili semínek. Necháme vychladnout. Tímto způsobem lze připravit pyré i z jiného ovoce.

Co je to vlastně tapioka?

Tapiokové perly se vyrábí ze škrobu kořene rostliny maniok jedlý, který roste v Jižní Americe.

Tapioka je takřka bez alergenu, neobsahuje lepek a je lehce stravitelná. Obsahuje množství jednoduchých sacharidů a je velmi kalorická. I díky tomu pomáhá nasytit hladové v rozvojových zemích a celosvětově je hojně využívaná.

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU