Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nadrobno nakrájený česnek a pálivou papričku zbavenou semínek orestujeme v pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené prosciutto a cherry rajčata.
Z omytého a osušeného lososa stáhneme kůži a nakrájíme na menší kousky.
Tip: Jak odstranit kůži z lososa, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Kousky lososa přidáme do pánve, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Poté přidáme máslo a podlijeme vínem. Na mírném ohni povaříme, až se z vína odpaří alkohol.
Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny „al dente“. Scedíme a přidáme do pánve. Dochutíme nadrobno nasekanou listovou petrželí a pár kapkami citronové šťávy a zlehka promícháme.
Těstoviny podáváme v hlubokém talíři pokapané olivovým olejem.