Maso očistíme, osolíme, opepříme a zprudka restujeme v rozehřáté pánvi s olejem ze všech stran. Troubu rozpálíme na 200 °C. Mezitím cibuli, dvě papričky zbavené jadérek a česnek nasekáme nadrobno a přendáme do misky. Očištěnou okurku podélně překrojíme. Pomocí lžičky z ní vydlabeme semínka, nakrájíme ji na malé kousky a přihodíme do misky. Jakmile je maso opečené, vložíme ho do trouby a pečeme asi 8 minut.
K zelenině přidáme majonézu, smetanu, sůl, pepř, olej, šťávu z jedné limetky a najemno nasekané mátové lístky. Důkladně promícháme. Upečené maso pokapeme šťávou z poloviny limetky a olejem. Přikryjeme alobalem a necháme odpočnout.
Tortilly zahřejeme na suché pánvi. Dužinu avokáda nakrájíme na plátky. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny limetky. Maso nakrájíme na tenké plátky a na řezu osolíme a opepříme.
Každou tortillu přepůlíme, okraje zahneme dovnitř a naplníme salátem, plátky masa a avokáda. Posypeme nasekanou papričku papričkou a natrhanými lístky máty.