Steak z hovězí svíčkové je klasika všech klasik. Jak ho ale ozvláštnit? Zkuste pokrm doplnit houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou podle Marcela Ihnačáka.
Steak z hovězí svíčkové je klasika všech klasik. Jak ho ale ozvláštnit? Zkuste pokrm doplnit houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušené houby krátce povaříme ve víně.
V rozpálené pánvi s olejem orestujeme žampiony a hlívu nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme scezené povařené sušené houby, česnek nakrájený na plátky, lahůdkovou cibulku na menší kousky a rozmarýn, 50 g másla, promícháme a stáhneme z ohně.
Steaky zprudka opečeme v pánvi s olejem ze všech stran, osolíme, opepříme, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
V pánvi s 20 g másla a olejem krátce orestujeme papriku, přilijeme víno, ve kterém se vařily houby, osolíme, opepříme, podlijeme smetanou, promícháme a necháme provařit.
Steaky podáváme s houbami, přelijeme paprikovo-smetanovou omáčkou a posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.