Svíčková s houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou

play Přehrát video recept
Svíčková s houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Steak z hovězí svíčkové je klasika všech klasik. Jak ho ale ozvláštnit? Zkuste pokrm doplnit houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou podle Marcela Ihnačáka.


Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst sušené houby
  • 200 ml suché bílé víno
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g žampiony
  • 100 g hlíva
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • čerstvý rozmarýn
  • 70 g máslo Pilos
  • 2 × steaky ze svíčkové (300 g)
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 150 ml smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 678 kJ / 1 357 kcal

Bílkoviny

99,00 g

Tuky

96,20 g

Vláknina

5,10 g

Sůl

2,06 g

Sacharidy

18,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sušené houby krátce povaříme ve víně. 

02.V rozpálené pánvi s olejem orestujeme žampiony a hlívu nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme scezené povařené sušené houby, česnek nakrájený na plátky, lahůdkovou cibulku na menší kousky a rozmarýn, 50 g másla, promícháme a stáhneme z ohně. 

03.Steaky zprudka opečeme v pánvi s olejem ze všech stran, osolíme, opepříme, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

04.V pánvi s 20 g másla a olejem krátce orestujeme papriku, přilijeme víno, ve kterém se vařily houby, osolíme, opepříme, podlijeme smetanou, promícháme a necháme provařit. 

05.Steaky podáváme s houbami, přelijeme paprikovo-smetanovou omáčkou a posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo