Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Svíčková s houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou

 Steak z hovězí svíčkové je klasika všech klasik. Jak ho ale ozvláštnit? Zkuste pokrm doplnit houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou podle Marcela Ihnačáka.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst sušené houby
  • 200 ml suché bílé víno
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g žampiony
  • 100 g hlíva
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • čerstvý rozmarýn
  • 70 g máslo Pilos
  • 2 × steaky ze svíčkové (300 g)
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 150 ml smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)

POSTUP

Sušené houby krátce povaříme ve víně. 

V rozpálené pánvi s olejem orestujeme žampiony a hlívu nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme scezené povařené sušené houby, česnek nakrájený na plátky, lahůdkovou cibulku na menší kousky a rozmarýn, 50 g másla, promícháme a stáhneme z ohně. 

Steaky zprudka opečeme v pánvi s olejem ze všech stran, osolíme, opepříme, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

V pánvi s 20 g másla a olejem krátce orestujeme papriku, přilijeme víno, ve kterém se vařily houby, osolíme, opepříme, podlijeme smetanou, promícháme a necháme provařit. 

Steaky podáváme s houbami, přelijeme paprikovo-smetanovou omáčkou a posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.