Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Steak z hovězí svíčkové je klasika všech klasik. Jak ho ale ozvláštnit? Zkuste pokrm doplnit houbami a paprikovo-smetanovou omáčkou podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 678 kJ / 1 357 kcal
Bílkoviny
99,00 g
Tuky
96,20 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
2,06 g
Sacharidy
18,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušené houby krátce povaříme ve víně.
02.V rozpálené pánvi s olejem orestujeme žampiony a hlívu nakrájené na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme scezené povařené sušené houby, česnek nakrájený na plátky, lahůdkovou cibulku na menší kousky a rozmarýn, 50 g másla, promícháme a stáhneme z ohně.
03.Steaky zprudka opečeme v pánvi s olejem ze všech stran, osolíme, opepříme, přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
04.V pánvi s 20 g másla a olejem krátce orestujeme papriku, přilijeme víno, ve kterém se vařily houby, osolíme, opepříme, podlijeme smetanou, promícháme a necháme provařit.
05.Steaky podáváme s houbami, přelijeme paprikovo-smetanovou omáčkou a posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT