Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s trochou oleje z obou stran. Přendáme do zapékací mísy, položíme na něj tymián, kousek másla a pečeme 6-8 minut v troubě rozpálené na 160 °C. Hotové přikryjeme alobalem a necháme chvilku odpočinout.
Šalotku nakrájíme najemno, orestujeme na oleji s lístky tymiánu, přidáme 200 g okapané kukuřice, podlijeme vývarem, smetanou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Hotové rozmixujeme, propasírujeme a v případě potřeby dochutíme.
Zálivkou z hořčice, 2 lžic olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře marinujeme syrovou čtvrtku cukety nakrájenou na kolečka a zbytek okapané kukuřice.
Šťávu z masa provaříme v pánvi a zjemníme lžící másla.
Druhou čtvrtku cukety nakrájíme na hranolky, které opečeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme.
Hovězí medailonky podáváme společně s kukuřičným pyré, opečenou cuketou a marinovaným salátem (marinovanou cuketou na kolečka a kukuřicí). Omáčku z výpeku podáváme v mističce zvlášť.