Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Přecedíme, přeřízneme napůl a vnitřek lžící vydlabeme tak, aby okraje zůstaly dostatečně pevné. V misce smícháme vydlabaný vnitřek brambor, brynzu, bíle části lahůdkové cibulky nasekané na kolečka (zelené části si odložíme na závěrečné zdobení), česnek nastrouhaný najemno, kopr zbavený dřevnaté časti nasekaný najemno, sůl a pepř.
Připravenou směsí naplníme poloviny brambor, obalíme prosciuttem, přendáme do zapékací misky nebo na plech a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut do zlatova.
Umyté a osušené steaky z obou stran pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Opečeme je zprudka v rozpálené pánvi s trochou oleje z každé strany do zlatohněda.
Tip: Maso otáčíme kleštěmi, zbytečně do něho nepícháme, aby neztratilo šťávu.
Stáhneme z ohně, na každý steak položíme kousek másla, pokapeme trochou citronové šťávy, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
Steak podáváme přelitý výpekem s bramborami plněnými brynzou. Jídlo dozdobíme koprem a nasekanými zelenými částmi lahůdkové cibulky.