Štrúdl s hruškami
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Štrúdl s hruškami

Tradiční štrúdl se peče s jablky, ale co zkusit změnu a upéct štrúdl s hruškami. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 1 × balení listového těsta Belbake
  • 1 × vejce "M" (na potření)

Náplň

  • 100 g lískových ořechů Gardis
  • 50 g rozinek Suntree
  • Tuzemák Alliance na namočení rozinek
  • 3 × hrušky
  • třtinový cukr
  • máslo Pilos
  • 100 g strouhanky Castello
  • moučkový cukr Castello (na posypání)

POSTUP

Náplň

Rozinky namočíme přes noc do Tuzemáku. Ořechy opražíme v suché pánvi. Hrušky oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a asi 100 g třtinového cukru, přidáme nakrájené hrušky a necháme zkaramelizovat. Mezitím opražíme na másle strouhanku.

Hruškový štrúdl

Listové těsto s pečicím papírem rozvineme. Doprostřed poklademe zkaramelizované hrušky, posypeme ořechy, okapanými rozinkami a posypeme opraženou strouhankou. Náplň nerozprostřeme až k okrajům, aby při pečení nevytekla. Volné okraje na kratší straně těsta přehneme přes náplň a po šířce zavineme. Štrúdl přendáme i s pečicím papírem na plech, okraje ještě přitlačíme a celý štrúdl propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme třtinovým cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut dozlatova.

Servírování

Štrúdl podáváme posypaný moučkovým cukrem.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU