Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu

Dnes si ukážeme netradiční recept z jemného srnčího masa, luxusní portskou omáčkou a neodolatelnou nakládanou dýní. Jak na to vám ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak zpracovat srnčí maso, k čemu použít vepřovou bránici a jak udělat závitek z kapustového listu. Připravte si zvěřinu, pohanku, nakládanou dýni, černý kořen, kapustu a portské a připravte si s námi myslivecký oběd jako v té nejlepší restauraci.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na srnčí hřbet pečený v kapustovém listu

  • 650 g očištěného srnčího hřbetu
  • pepř
  • sůl
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • 4× kapustové listy
  • 100 g kuřecí fáše s bylinkami
  • vepřová bránice
  • 350 g vařené pohanky
  • 1 polév. lž. másla
  • nakládaná dýně
  • chipsy z černého kořene
  • portská omáčka
  • papírové utěrky
  • alobal
  • teploměr

POSTUP

Očištěné maso osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.

 

Tip: Jak očistit srnčí hřbet se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Do pánve přidáme během pečení snítku čerstvého rozmarýnu. Maso necháme jenom krátce zatáhnout po stranách a hotové ho osušíme na papírové utěrce.

 

Kapustové listy krátce ponoříme do vroucí vody, odřízneme střed – košťál, osušíme na papírové utěrce a narovnáme zatížením (na list položte třeba pekáč s hrncem plným vody).

Potřeme ho kuřecí fáší vyrobenou z kuřecího masa, smetany a bylinek, opečené hřbety do něj opatrně zabalíme, odkrojíme přebytečné konce a obalíme vepřovou bránicí.

 

Tip: Jak připravit kuřecí fáš zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Balíček krátce a naprudko smažíme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. Dopékáme v troubě předehřáté na 170°C 7-8 minut podle velikosti masa.

 

Po upečení přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 5 minut.

Podáváme nakrájené na plátky s pohankou opečenou v pánvi se lžící másla a čerstvým rozmarýnem, nakládanou dýní, chipsy z černého kořene a omáčkou z portského vína.

 

Tip: Jak připravit chipsy z černého kořene, marinovanou dýni a omáčku z portského vína se dozvíte k Kulinářské akademii Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU