V hmoždíři nejprve nadrtíme tvrdé koření – hřebíčky a černý pepř. Po chvíli přidáme i na kousky nakrájený zázvor a ještě trochu podrtíme.
Tip: Čerstvě nadrcené koření má mnohem intenzivnější aroma.
Granátové jablko, kiwi a pomeranč oloupeme a společně s kaki nakrájíme na menší kousky.
Tip: Jak oloupat granátové jablko, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Do mixéru vložíme zrníčka granátového jablka, kousky kaki, kiwi, pomeranče, mandle, med, přilijeme olivový olej, přidáme konopné semínko, kurkumu, skořici, zázvor s hřebíčkem a pepřem a studenou vodu. Mixujeme na nejvyšší výkon asi 3 minuty.
Podáváme nejlépe ke snídani, ale můžeme popíjet po celý den.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 269 kcal, 4 g bílkovin, 24 g sacharidů, 17 g tuků.