Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Smažené sardinky s rajčatovým dipem

Už vás někdy na dovolené u moře přepadla skvělá vůně čerstvě smažených sardinek? Tuhle pochoutku, kterou běžně znáte spíše ze středomoří, si můžete připravit snadno i doma. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak připravit sardinky na smažení, ale hlavně jak k nim namíchat skvělou rajčatovou salsu z drcených rajčat, cibule, česneku a bylinek. S trochou salátu vám sardinky poslouží jako skvělé hlavní jídlo, ale dopřát si je můžete třeba i namísto chipsů při večerním sledování televize.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Dip

  • 400 g krájená rajčata Baresa
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 2 × stroužek česnek

Sardinky

  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 20 g mletá pálivá paprika Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 800 g čerstvé sardinky bez hlavy
  • řepkový olej Vita D'or
  • francouzská bageta
  • 2 × vejce "M"
  • 1 × citron

POSTUP

Krájená rajčata, nakrájenou červenou cibuli, koriandr, sůl, pepř, chilli a česnek nahrubo rozmixujeme.

Sardinky očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou a dobře osušíme.

Do mísy nasypeme mouku, pálivou papriku, sůl a pepř.

Do druhé mísy dáme očištěné rybky a dvě rozšlehaná vejce. Promícháme.

Sardinky obalené ve vajíčku po jedné rukama přendáme do moučné směsi, obalíme a rovnou důkladně prosmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Tip: Malé sardinky se podávají v celku. Větší už je vhodné vykuchat a odstranit hlavu.

Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku. Mezitím nakrájíme citron na měsíčky a pečivo na plátky.

Podáváme položené v pečicím papíru na prkénku spolu s miskou připraveného dipu, měsíčky citronu a nakrájenou bagetou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 670 kcal, 50 g bílkovin, 20 g sacharidů, 43 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.