Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Slaný koláč s krůtím masem a bryndzou

Quiche patří mezi oblíbené francouzské jídlo. Tento slaný koláč poslouží dobře jako rychlá svačinka, ale větší kousek vás zasytí i jako oběd – a navíc se dá podávat jak teplý, tak studený! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na slaný koláč, který se tomu tradičnímu francouzskému náramně podobá – koláč z listového těsta s restovaným kuřecím masem a vajíčkovou zálivkou s bryndzou a pažitkou. Kromě toho, že se naučíte připravit samotnou náplň, podíváte se i na to, jak nachystat listové těsto na pečení. Vše stačí nakonec už jen smíchat a nechat asi 20 minut v rozehřáté troubě.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g krůtí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 250 g bryndza Pilos
  • 4 × vejce „M“
  • 1 × hrst čerstvá pažitka
  • 10 g máslo Pilos
  • 15 g hladká mouka Belbake
  • 1 × listové těsto Chef Select
  • 100 g cherry rajčata
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 100 g polníček
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Na menší kusy nakrájená krůtí prsa ochutíme solí, pepřem a zprudka restujeme v rozpálené pánvi s olejem. Zatímco se maso restuje, smícháme v misce polovinu bryndzy, vejce, sůl a pepř. Do směsi přidáme také nasekanou pažitku a znovu promícháme. 

Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Nadbytečnou mouku odstraníme a formu vysteleme listovým těstem. Důkladně přitlačíme a okraje ořízneme. Odříznuté těsto položíme po okrajích tak, aby celou formu zakrylo. Na těsto nalijeme směs, přidáme kousky orestovaného masa a zbylou bryndzu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. 

Hotový koláč necháme mírně vychladnout a zatímco chladne, připravíme rychlý salát z nakrájených rajčat, lahůdkové cibulky a polníčku. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme olej, šťávu z citronu a vše zlehka promícháme.

Porci slaného koláče pokapeme olejem a podáváme se zeleninovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU