Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Quiche s kozím sýrem, brokolicí a sušenými rajčaty

Francouzský pokrm ve Vaší kuchyni – quiche s kozím sýrem podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Křehké těsto

  • 500 g hladké mouky Castello
  • 250 g másla Pilos
  • 2 vejce "M"
  • 7 g soli s přídavkem jódu Castello
  • 50 ml vody
  • 750 g čočky Cornfarm (na zatížení těsta)

Náplň

  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 150 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 5 vajec "M"
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 200 g brokolice
  • 100 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 200 g čerstvého krájeného kozího sýra Chene d'argent
  • kulatá forma na pečení s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem (ø 24 cm)
  • potravinová fólie
  • papír na pečení

POSTUP

Křehké těsto

Z mouky, změklého másla, 2 vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a odložíme na celou noc do lednice (ideálně však na 24 hodin). 20 minut před jeho zpracováním vyjmeme z lednice. Těsto vyválíme na desce posypané moukou (na šířku asi 3 mm) a vložíme do pečicí formy. Těsto přesahující přes okraje formy neodřezáváme. Na těsto položíme pečicí papír a nasypeme suchou čočku nebo fazole (těsto si tak během pečení zachová svůj tvar). Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35−40 minut. Z upečeného korpusu odstraníme papír na pečení s čočkou a opatrně seřízneme přečnívající okraje.

Náplň

V misce smícháme smetanu, mléko, 3 celá vejce a 2 žloutky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Růžičky brokolice uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme a důkladně osušíme utěrkami. Osušené růžičky nakrájíme na menší kousky. Sušená rajčata scedíme, osušíme a také nakrájíme na menší kousky. Brokolici, rajčata a kozí sýr poklademe rovnoměrně na upečený korpus a přelijeme smetanovo-vaječnou směsí. Quiche pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 35−40 minut.

Servírování

Quiche podáváme zcela vychladlý.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU