Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Škvarkové pagáčky

Doma ve své kuchyni si můžete velmi snadno připadat jak na moravské veselici. Stačí, když si upečete škvarkové pagáčky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten prozradí, jak správně připravit kynuté těsto se škvarky i jak pagáče hezky nachystat na pečicí plech. Nakonec si na nich můžete pochutnat jen tak, nebo je použít jako jednoduchou, ale originální přílohu k masu nebo třeba ke své oblíbené polévce.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 100 g škvarků
  • 42 g čerstvého droždí
  • 1 káv. lžič. krupicového cukru
  • 2 káv. lžič. soli
  • 1 káv. lžič. celého kmínu
  • 2 vejce „M“
  • 80 g vyškvařeného vepřového sádla
  • 250 g plnotučného mléka
  • kuchyňský robot
  • kuchyňský vál
  • váleček
  • štětec

POSTUP


Tip: Podrobné video jak připravit škvarky najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Mouku, nasekané škvarky, rozdrobené droždí, cukr, sůl, kmín, vejce, sádlo a vlažné mléko vypracujeme v robotu v hladké těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout na dvojnásobek.

Poté těsto vyválíme na asi 2 cm široký plát a z těsta vypichujeme kolečka, která ozdobíme mřížkou vyřezanou ostrým nožem (nebo si pomůžeme kráječem brambor).

Takto připravené pagáčky necháme znovu nakynout na teplém místě ideálně do zdvojnásobení.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut do zlatova.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU