Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Tip: Podrobné video jak připravit škvarky najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Mouku, nasekané škvarky, rozdrobené droždí, cukr, sůl, kmín, vejce, sádlo a vlažné mléko vypracujeme v robotu v hladké těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout na dvojnásobek.
Poté těsto vyválíme na asi 2 cm široký plát a z těsta vypichujeme kolečka, která ozdobíme mřížkou vyřezanou ostrým nožem (nebo si pomůžeme kráječem brambor).
Takto připravené pagáčky necháme znovu nakynout na teplém místě ideálně do zdvojnásobení.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut do zlatova.