Silvestrovský pudink s bílou čokoládou, okurkou a koprem

play Přehrát video recept
Silvestrovský pudink s bílou čokoládou, okurkou a koprem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Co mají společného okurky, kopr a pudink? No přece výborný silvestrovský dezert! Pokud nevěříte, přesvědčí vás o tom šéfkuchař Roman Paulus. Na toho si tým Kuchyně Lidlu připravil překvapení v podobě krabice kvalitních surovin a úkolu, aby si některé z nich vybral a připravil z nich silvestrovský dezert. Svého úkolu se Roman Paulus zhostil s odvahou jemu vlastní a uvařil pudinkový dezert s bílou čokoládou, okurkou a koprem. Zkuste ho taky a budete se divit, jak tato na první pohled netradiční kombinace výborně chutná!

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 ml smetana ke šlehání (33 % tuku) Pilos
  • 250 ml plnotučné mléko Pilos
  • 20 g pudinkový prášek s vanilkovou příchutí Belbake
  • 1 × žloutek
  • 400 g bílá čokoláda Fin Carré
  • 1 × okurka
  • 30 g krupicový cukr Belbake
  • 20 ml ocet
  • 100 ml voda
  • 1 × snítka čerstvý kopr
  • 40 g sušenky s ovesnými vločkami a sezamem Sondey

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 038 kJ / 969 kcal

Bílkoviny

11,30 g

Tuky

65,30 g

Vláknina

0,90 g

Sůl

0,45 g

Sacharidy

84,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci přivedeme k varu 200 ml mléka a smetanu. Ve zbylém studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek. Pudinkovou směs zamícháme do vroucí smetany s mlékem, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Před koncem vmícháme žloutek pro zjemnění, vypneme plamen a přidáme nalámanou bílou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí.

02.Směs nalijeme do servírovací misky a necháme krátce nebo úplně vychladnout.

Zkuste pudink servírovat do skleniček s nožičkou a podávat hostům jako velmi zajímavý dezert ve skle.

03.Okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu z vody, cukru a octa. Slupky z okurky nakrájíme na velmi tenké nudličky.

Když nudličky z okurkové slupky a větvičky kopru naložíme do ledové vody, budou při podávání krásně křupavé.

04.Okurky osušíme na papírové utěrce a nandáme do misky s pudinkem. Doplníme nalámanými sušenkami, křupavými okurkovými slupkami a koprem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo