Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Co mají společného okurky, kopr a pudink? No přece výborný silvestrovský dezert! Pokud nevěříte, přesvědčí vás o tom šéfkuchař Roman Paulus. Na toho si tým Kuchyně Lidlu připravil překvapení v podobě krabice kvalitních surovin a úkolu, aby si některé z nich vybral a připravil z nich silvestrovský dezert. Svého úkolu se Roman Paulus zhostil s odvahou jemu vlastní a uvařil pudinkový dezert s bílou čokoládou, okurkou a koprem. Zkuste ho taky a budete se divit, jak tato na první pohled netradiční kombinace výborně chutná!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 038 kJ / 969 kcal
Bílkoviny
11,30 g
Tuky
65,30 g
Vláknina
0,90 g
Sůl
0,45 g
Sacharidy
84,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci přivedeme k varu 200 ml mléka a smetanu. Ve zbylém studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek. Pudinkovou směs zamícháme do vroucí smetany s mlékem, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Před koncem vmícháme žloutek pro zjemnění, vypneme plamen a přidáme nalámanou bílou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí.
02.Směs nalijeme do servírovací misky a necháme krátce nebo úplně vychladnout.
Zkuste pudink servírovat do skleniček s nožičkou a podávat hostům jako velmi zajímavý dezert ve skle.
03.Okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu z vody, cukru a octa. Slupky z okurky nakrájíme na velmi tenké nudličky.
Když nudličky z okurkové slupky a větvičky kopru naložíme do ledové vody, budou při podávání krásně křupavé.
04.Okurky osušíme na papírové utěrce a nandáme do misky s pudinkem. Doplníme nalámanými sušenkami, křupavými okurkovými slupkami a koprem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT