Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Silvestrovský pudink s bílou čokoládou, okurkou a koprem

Co mají společného okurky, kopr a pudink? No přece výborný silvestrovský dezert! Pokud nevěříte, přesvědčí vás o tom šéfkuchař Roman Paulus. Na toho si tým Kuchyně Lidlu připravil překvapení v podobě krabice kvalitních surovin a úkolu, aby si některé z nich vybral a připravil z nich silvestrovský dezert. Svého úkolu se Roman Paulus zhostil s odvahou jemu vlastní a uvařil pudinkový dezert s bílou čokoládou, okurkou a koprem. Zkuste ho taky a budete se divit, jak tato na první pohled netradiční kombinace výborně chutná!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 ml smetana ke šlehání (33 % tuku) Pilos
  • 250 ml plnotučné mléko Pilos
  • 20 g pudinkový prášek s vanilkovou příchutí Belbake
  • 1 × žloutek
  • 400 g bílá čokoláda Fin Carré
  • 1 × okurka
  • 30 g krupicový cukr Belbake
  • 20 ml ocet
  • 100 ml voda
  • 1 × snítka čerstvý kopr
  • 40 g sušenky s ovesnými vločkami a sezamem Sondey
  • hrnec
  • struhadlo
  • škrabka
  • metlička

POSTUP

V hrnci přivedeme k varu 200 ml mléka a smetanu. Ve zbylém studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek. Pudinkovou směs zamícháme do vroucí smetany s mlékem, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Před koncem vmícháme žloutek pro zjemnění, vypneme plamen a přidáme nalámanou bílou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí.

Směs nalijeme do servírovací misky a necháme krátce nebo úplně vychladnout.

Tip: Zkuste pudink servírovat do skleniček s nožičkou a podávat hostům jako velmi zajímavý dezert ve skle.

Okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu z vody, cukru a octa. Slupky z okurky nakrájíme na velmi tenké nudličky.

Tip: Když nudličky z okurkové slupky a větvičky kopru naložíme do ledové vody, budou při podávání krásně křupavé.

Okurky osušíme na papírové utěrce a nandáme do misky s pudinkem. Doplníme nalámanými sušenkami, křupavými okurkovými slupkami a koprem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 949 kcal, 12 g bílkovin, 75 g sacharidů, 68 g tuků. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU