Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Silvestrovský drink a Novoroční punč

Co by to bylo za (silvestrovskou) oslavu, kdyby na ní chyběly drinky?! Šéfkuchař Roman Paulus přichystal k příležitosti konce roku video návod na alkoholické nápoje, které vám poslouží letos i v příštím roce. Prvním z nich je silvestrovský drink s Bitterolem, ginem a portským vínem. Tím druhým je novoroční punč s amaretem, jablečnou a citronovou šťávu šťávou. A když si jeden (nebo klidně oba) z nich oblíbíte, není nic proti ničemu, abyste si je připravovali i v průběhu celého příštího roku!


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Teplý punč

  • 40 ml lihoviny Captain Cook
  • 20 ml likéru Amaretto Armilar
  • 150 ml 100% jablečného džusu
  • 15 ml citronové šťávy
  • 1 větvička rozmarýnu

Studený drink

  • 20 ml likéru Bitterol
  • 20 ml ginu Castelgy
  • 20 ml portského vína Armilar Porto Tawny port
  • 1 plátek pomerančové kůry
  • led
  • sklenici na whisky nebo rock glass
  • odměrka na míchaní drinků
  • dlouhá lžička
  • brčko
  • teploměr
  • hrníček

POSTUP

Teplý punč:

Do hrnce nalijeme podle porcí odměřené množství Captain Cook, Amaretta, jablečné a citronové šťávy. Zahřejeme na 60 °C, aby se neodpařil alkohol.

Nalijeme do hrnečku o objemu 250 ml a ovoníme větvičkou čerstvého rozmarýnu.

Studený drink:

Skleničku vhodnou na whiskey naplníme ledem a odměříme do ní Bitterol, gin a portské víno. Důkladně zamícháme po dobu asi 15 vteřin, doplníme ledem a na závěr použijeme kůru z pomeranče k zastříknutí a ovonění nápoje. Tu posléze hodíme do drinku.

Tip: Podívejte se na naše loňské silvestrovské drinky s whiskey a bezovým sirupem v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU