Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte tip na lehký oběd? Inspirujte se v Asii a připravte si skvělý salát z rýžových nudlí s kuřecím masem podle receptu Lukáše Želechovského.
Energie
1 560 kJ / 372 kcal
Bílkoviny
16,10 g
Tuky
4,00 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
1,30 g
Sacharidy
68,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýžové nudle připravíme podle návodu a zchladíme.
02.Kuřecí prsa uvaříme nebo ogrilujeme a nakrájíme nebo natrháme na menší kousky.
Do salátu můžete spotřebovat zbylé kuřecí maso z předešlého dne.
03.Zelené fazolky zblanšírujeme – krátce povaříme v osolené vodě a zchladíme.
04.Do mísy vložíme uvařené nudle, kousky kuřecího masa, Mrkev nakrájenou na nudličky, zblanšírované fazolky, nasekaný koriandr, červenou cibuli nakrájenou na nudličky a ledový salát na tenké nudličky. Přelijeme sladkokyselým dresinkem a důkladně promícháme.
Nudličky červené cibule namočte před použitím ve studené vodě, aby pustila barvu a neobarvila následně salát.
05.Před podáváním ozdobíme smaženou cibulí.
06.Podáváme ideálně jako lehký oběd.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT