Salát z rýžových nudlí
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte tip na lehký oběd? Inspirujte se v Asii a připravte si skvělý salát z rýžových nudlí s kuřecím masem podle receptu Lukáše Želechovského.


Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 200 g rýžové nudle Vitasia
  • 200 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • 128 g zelené fazolky Freshona
  • 80 g mrkev
  • 8 g koriandr
  • 40 g červená cibule
  • 80 g ledový salát
  • 320 g sladkokyselý dresink
  • 6 g smažená cibule Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 560 kJ / 372 kcal

Bílkoviny

16,10 g

Tuky

4,00 g

Vláknina

3,10 g

Sůl

1,30 g

Sacharidy

68,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýžové nudle připravíme podle návodu a zchladíme.

02.Kuřecí prsa uvaříme nebo ogrilujeme a nakrájíme nebo natrháme na menší kousky.

Do salátu můžete spotřebovat zbylé kuřecí maso z předešlého dne.

03.Zelené fazolky zblanšírujeme – krátce povaříme v osolené vodě a zchladíme.

04.Do mísy vložíme uvařené nudle, kousky kuřecího masa, Mrkev nakrájenou na nudličky, zblanšírované fazolky, nasekaný koriandr, červenou cibuli nakrájenou na nudličky a ledový salát na tenké nudličky. Přelijeme sladkokyselým dresinkem a důkladně promícháme.

Nudličky červené cibule namočte před použitím ve studené vodě, aby pustila barvu a neobarvila následně salát.

05.Před podáváním ozdobíme smaženou cibulí. 

06.Podáváme ideálně jako lehký oběd. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo