Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hmoždíři rozdrtíme hřebíčky, sůl, cukr, citronovou a limetkovou kůru. Z lososa odstraníme kůži.
Tip: Jak zbavit lososa kůže, se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Na fólii nasypeme polovinu směsi, položíme lososa, posypeme zbytkem, důkladně zabalíme do fólie a necháme marinovat v lednici 12 až 24 hodin (podle výšky filetu). Lososa opláchneme studenou vodou, osušíme, obalíme nadrobno nasekaným koprem a pažitkou, nakrájíme na tenké plátky a odložíme do chladničky.
Oloupanou okurku podélně překrojíme, pomocí lžičky odstraníme jadérka a nakrájíme na plátky. Přidáme očištěné a na menší kousky nakrájenou cibuli a červenou řepu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem, přidáme salát insalatina a zlehka promícháme.
Lososa servírujeme se salátem a lžičkou zakysané smetany, můžeme dozdobit nasekanými bylinkami.