Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Půlku kapra očistíme, připravíme porce a z kostí a odřezků si založíme vývar.
Do studené vody vložíme rybí odřezky, zeleninu a divoké koření a pomalým varem vaříme asi 1,5 hodiny. Následně scedíme, uvařené maso z kostí obereme a poté ho vložíme do hotové polévky.
Tip: Donesli jste si domů celou rybu? Podívejte se jak vykuchat kapra a jak z kapra připravit filety bez kostí na videa Kulinářské akademie Lidlu.
Do hrnce dáme 30 ml olivového oleje, nadrobno nakrájené 4 stroužky česneku, měsíčky cibule, bobkové listy, mrkev nakrájenou na paysanne a nudličky fenyklu. Osolíme, lehce opepříme a zarestujeme 3-5 minut. Přidáme kousky řapíkatého celeru, sekaná rajčata a mletou papriku. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.
Tip: Jak nakrájet zeleninu na paysanne a další základní způsoby se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Kapra nakrájíme proti kostem na porce, osolíme, opepříme a v pánvi s rozehřátým olivovým olejem opečeme na kůži do křupava a následně výrazně kratší dobu i na straně masa. Když otáčíme přidáme několik větviček tymiánu a 6 stroužků rozmáčklého česneku.
Do polévky přidáme 1 lžíci sekané listové petržele, rozmražené krevety a pórek.
Polévku nandáme do hlubokého talíře, na zeleninu položíme porci kapra a 1-2 stroužky opečeného česneku (z výpeku z kapra), dokončíme krutonky a několika lístky čerstvé listové petržele.
Ideálně den starý chléb nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek dle chuti, pečivo, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Ke konci opékání přidáme nasekanou listovou petržel.
Tip: Více o krutoncích do polévky zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.