Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rumová tlačenka

Bez cukroví a vánočky si Vánoce nedovedeme představit. Ale sváteční sladkosti nemusí být vždy jen výsledkem dlouhých hodin pečení a stání u trouby. Stačí mít ověřený recept na nepečené cukroví, jehož příprava vám zabere pouhou chvilku. Roman Paulus pro vás připravil rumovou tlačenku, která vás určitě nadchne rumovým aroma...
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Rumová tlačenka

  • 150 g piškotů
  • strouhaný kokos na obalování
  • 3 lžíce tuzemáku
  • 125 g másla
  • 25 g moučkového cukru
  • 2 lžíce holandského kakaa na pečení
  • plechovky slazeného kondenzovaného mléka (cca 100 g)
  • 2 lžíce mletých ořechů
  • 100 g rozinek namočené v tuzemáku

POSTUP

Piškoty nakrájíme na menší kousky a pokapeme tuzemákem.

Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, kakaem a kondenzovaným mlékem. Ručně vmícháme piškoty, mleté ořechy a rozinky namočené v rumu.

Na fólii nasypeme kokos, naneseme hmotu, opět posypeme kokosem a vytvarujeme váleček. Zabalíme do fólie, dobře utáhneme, ještě zabalíme do alobalu, vložíme do lednici a necháme ztuhnout. Těsně před servírováním nakrájíme na plátky a ukládáme do papírových košíčků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU