Rib eye steak s grilovanou zeleninou a holandskou omáčkou

play Přehrát video recept
Rib eye steak s grilovanou zeleninou a holandskou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si rib eye steak s grilovanou zeleninou a bazalkovou holandskou omáčkou podle Romana Pauluse. Recept naleznete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × irské rib eye steaky Deluxe
  • 1 × cuketa
  • 1 × lilek
  • červená paprika
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × červená cibule
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 6 × kuliček celého černého pepře Mikado
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 1 × menší cibule
  • čerstvá bazalka
  • 4 × vejce "M" (žloutky)
  • 200 ml přepuštěného másla
  • 1 × citrón
  • 120 g másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 271 kJ / 1 499 kcal

Bílkoviny

57,50 g

Tuky

132,60 g

Vláknina

5,20 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

17,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Grilovaná zelenina

01.Omytou a osušenou zeleninu nakrájíme (cuketu na kolečka, lilek na hranolky a papriku na menší kousky). Zeleninu nasucho opečeme v rozehřáté grilovací pánvi. V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej, do kterého přidáme větvičku rozmarýnu, 2 rozmačkané stroužky česneku a grilovanou zeleninu. Osolíme a opepříme. Přidáme na plátky nakrájenou červenou cibuli, olivy a lahůdkovou cibulku. Chvíli spolu restujeme, stáhneme z ohně a přendáme do misky.

Holandská omáčka

02.V hrnci připravíme redukci, a to z bílého vína, celého pepře, bobkových listů, nadrobno nakrájené cibule a bazalky (lístků i stonků). Po uvaření scedíme a necháme trochu vychladnout.

03.V misce vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Misku dáme nad páru a vyšleháme do husté pěny. Pak stáhneme a za stálého šlehání přiléváme přepuštěné máslo. Ochutíme solí, citrónovou šťávou, pepřem a nasekanou bazalkou.

04.Tip: Podívejte se na kuchynelidlu.cz do sekce „triky”, kde Vám Roman poradí, jak připravit přepuštěné máslo.

Grilovany rib eye steak

05.Rib eye steaky osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z každé strany dozlatohněda. Poté přendáme na talíř. Na každý steak položíme asi 30 g (bylinkového) másla, přikryjeme alobalem a necháme 3–4 minuty odpočívat.

06.Tip: 4 porce bylinkového másla připravíme smícháním 120 g změklého másla s najemno nasekanou pažitkou, petrželí, pár kapkami citrónu a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dochutíme solí a pepřem.

Servírování

07.Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu a vedle grilovaný rib eye steak. Holandskou omáčku servírujeme v samostatné misce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo