Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Rib eye steak s grilovanou zeleninou a holandskou omáčkou

Připravte si rib eye steak s grilovanou zeleninou a bazalkovou holandskou omáčkou podle Romana Pauluse. Recept naleznete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × irské rib eye steaky Deluxe
  • 1 × cuketa
  • 1 × lilek
  • červená paprika
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × stroužky česneku
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × červená cibule
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 6 × kuliček celého černého pepře Mikado
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 1 × menší cibule
  • čerstvá bazalka
  • 4 × vejce "M" (žloutky)
  • 200 ml přepuštěného másla
  • 1 × citrón
  • 120 g másla Pilos
  • 2 grilovací pánve
  • alobal
  • sítko
  • metličku

POSTUP

Grilovaná zelenina

Omytou a osušenou zeleninu nakrájíme (cuketu na kolečka, lilek na hranolky a papriku na menší kousky). Zeleninu nasucho opečeme v rozehřáté grilovací pánvi. V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej, do kterého přidáme větvičku rozmarýnu, 2 rozmačkané stroužky česneku a grilovanou zeleninu. Osolíme a opepříme. Přidáme na plátky nakrájenou červenou cibuli, olivy a lahůdkovou cibulku. Chvíli spolu restujeme, stáhneme z ohně a přendáme do misky.

Holandská omáčka

V hrnci připravíme redukci, a to z bílého vína, celého pepře, bobkových listů, nadrobno nakrájené cibule a bazalky (lístků i stonků). Po uvaření scedíme a necháme trochu vychladnout.

V misce vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Misku dáme nad páru a vyšleháme do husté pěny. Pak stáhneme a za stálého šlehání přiléváme přepuštěné máslo. Ochutíme solí, citrónovou šťávou, pepřem a nasekanou bazalkou.

Tip: Podívejte se na kuchynelidlu.cz do sekce „triky”, kde Vám Roman poradí, jak připravit přepuštěné máslo.

Grilovany rib eye steak

Rib eye steaky osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z každé strany dozlatohněda. Poté přendáme na talíř. Na každý steak položíme asi 30 g (bylinkového) másla, přikryjeme alobalem a necháme 3–4 minuty odpočívat.

Tip: 4 porce bylinkového másla připravíme smícháním 120 g změklého másla s najemno nasekanou pažitkou, petrželí, pár kapkami citrónu a 2 prolisovanými stroužky česneku. Dochutíme solí a pepřem.

Servírování

Na talíř naservírujeme grilovanou zeleninu a vedle grilovaný rib eye steak. Holandskou omáčku servírujeme v samostatné misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.