Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme v sítku dobře okapat. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, pepř a strouhanku. Pomocí 2 lžic tvarujeme noky, které pomalu opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem ze všech stran. V průběhu opékání přilijeme trochu oleje.
Cherry rajčata nakrájená na menší kousky smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přilijeme trochu olivového oleje a citronovou šťávu. Zamícháme a necháme odležet.
Rib eye steaky osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran (z každé strany 2 – 3 minuty). Před koncem položíme na každý steak kousek másla a lístek bazalky, poté stáhneme z ohně a necháme odpočívat přikryté alobalem.
Tip: Máte raději více propečený steak? Jak ho připravit, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Z bílého vína, kuliček celého pepře, bobkových listů a ½ nadrobno nasekané cibule připravíme v hrnci redukci (měla by se zredukovat na ⅓ původního množství). Scedíme a necháme trochu vychladnout.
V misce vyšleháme žloutky s vychladlou redukcí. Misku přeložíme nad páru a vyšleháme do husté pěny. Za stálého šlehání přiléváme přepuštěné máslo (mělo by mít stejnou teplotu jako vyšlehané žloutky – asi 60 °C).
Tip: Jak připravit přepuštěné máslo, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a přidáme rajčatový protlak a nasekanou listovou petržel.
Rib eye steak podáváme s cuketovými noky, které přelijeme připravenou rajčatovou zálivkou, holandskou omáčku ochucenou rajčaty podáváme zvlášť v misce.