Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Restované mleté maso s brokolicí a cherry rajčátky

Když se vám do kuchyně dostane mleté maso, nemusíte se omezovat jenom na karbanátky. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás inspiruje receptem na mleté maso s brokolicí, rýží a cherry rajčaty. Zatímco se rýže bude vařit a brokolice blanšírovat, orestujete v pánvi kromě vepřového a hovězího mletého i česnek, zázvor a lahůdkovou cibulku. Na závěr už stačí jen přidat samotnou brokolici, sójovou omáčku a také trochu limetkové šťávy, která celému jídlu dodá svěží nádech. A je hotovo – můžete podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g basmati rýže Golden Sun
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × brokolice
  • 4 × stroužek česnek
  • 50 g zázvor
  • 1 × pálivá paprička
  • 500 g mleté maso mix Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g cherry rajčata
  • 1 × lžíce med
  • 100 g rajčatový protlak Kania
  • 1 × lžíce sójová omáčka Kania
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 1 × čerstvá listová petržel

POSTUP

V hrnci s rozpáleným olejem orestujeme rýži. Ochutíme solí a promícháme. Zalijeme vroucí vodou, přibližně 1 cm nad povrch, promícháme, stáhneme z ohně, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. 

Brokolici oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě.

Tip: Podívejte se na video o blanšírování v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Česnek, zázvor, pálivou papričku bez semínek a bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s olejem. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, promícháme a orestujeme dozlatova.  

Cherry rajčata nakrájíme na poloviny. Zelené části lahůdkové cibulky nakrájíme na tenká kolečka. 

Do masového základu přidáme cherry rajčata, med, rajčatový protlak, sójovou omáčku, brokolici a máslo. Podlijeme vodou a ochutíme limetkovou šťávou. Na závěr směs posypeme zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Rýži servírujeme s mletým masem a ozdobíme listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.