Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krevety oloupeme a očistíme.
Tip: Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.
Krevety osolíme, opepříme zprudka opečeme ve wok pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Hotové vyndáme stranou. Na výpeku s trochou oleje zpěníme česnek nasekaný na plátky, pálivou papričku najemno, podlijeme vínem a necháme svařit na polovinu. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl, pepř a pomalu vaříme na potřebnou hustotu.
V druhé pánvi s olivovým olejem zprudka opečeme cuketu pokrájenou na kostky i se slupkou, dokud nezíská zlatavou barvu. Tu přidáme do rajčatového základu, společně s orestovanými krevetami, olivami nakrájenými na půlky, máslem na zjemnění a sekanou listovou petrželí.
Podáváme s opečenou česnekovou bagetou a ozdobené čerstvými lístky petržele.