Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Naučte se, jak připravit krevety! Není to vůbec těžké. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal řecký recept s oblíbenými mořskými plody.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 245 kJ / 537 kcal
Bílkoviny
22,20 g
Tuky
26,80 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
50,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krevety oloupeme a očistíme.
Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.
02.Krevety osolíme, opepříme zprudka opečeme ve wok pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Hotové vyndáme stranou. Na výpeku s trochou oleje zpěníme česnek nasekaný na plátky, pálivou papričku najemno, podlijeme vínem a necháme svařit na polovinu. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl, pepř a pomalu vaříme na potřebnou hustotu.
03.V druhé pánvi s olivovým olejem zprudka opečeme cuketu pokrájenou na kostky i se slupkou, dokud nezíská zlatavou barvu. Tu přidáme do rajčatového základu, společně s orestovanými krevetami, olivami nakrájenými na půlky, máslem na zjemnění a sekanou listovou petrželí.
04.Podáváme s opečenou česnekovou bagetou a ozdobené čerstvými lístky petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT