Restované krevety s rajčaty a olivami*

play Přehrát video recept
Restované krevety s rajčaty a olivami*
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Naučte se, jak připravit krevety! Není to vůbec těžké. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal řecký recept s oblíbenými mořskými plody.

Tagy

Wok

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g syrových neloupaných krevet
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × lžíce sekané pálivé papričky
  • 100 ml bílého vína Soave
  • 4 × rajčata
  • 1 × malá cuketa
  • 100 g černých oliv bez pecky Baresa
  • 1 × hrst sekané listové petržele + na ozdobu
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 2 × česnekové bagety

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 245 kJ / 537 kcal

Bílkoviny

22,20 g

Tuky

26,80 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

50,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krevety oloupeme a očistíme. 

Jak očistit krevety se dozvíte v triku Kulinářské akademie zde.

02.Krevety osolíme, opepříme zprudka opečeme ve wok pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Hotové vyndáme stranou. Na výpeku s trochou oleje zpěníme česnek nasekaný na plátky, pálivou papričku najemno, podlijeme vínem a necháme svařit na polovinu. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl, pepř a pomalu vaříme na potřebnou hustotu.

03.V druhé pánvi s olivovým olejem zprudka opečeme cuketu pokrájenou na kostky i se slupkou, dokud nezíská zlatavou barvu. Tu přidáme do rajčatového základu, společně s orestovanými krevetami, olivami nakrájenými na půlky, máslem na zjemnění a sekanou listovou petrželí.

04.Podáváme s opečenou česnekovou bagetou a ozdobené čerstvými lístky petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo