Hledáte recept, jak zavařit rajčata, pokud máte na zahradě přebytky? Připravte si polévku z rajčat, zavařte a uvidíte, jak se bude hodit. Ochutit ji můžete různými bylinkami – bazalkou, mateřídouškou, tymiánem nebo oreganem.
Hledáte recept, jak zavařit rajčata, pokud máte na zahradě přebytky? Připravte si polévku z rajčat, zavařte a uvidíte, jak se bude hodit. Ochutit ji můžete různými bylinkami – bazalkou, mateřídouškou, tymiánem nebo oreganem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Po chvíli přidáme i česnek nakrájený najemno, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a necháme asi 3 minuty zarestovat.
2. Přidáme bobkový list a rajčata, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme trochou cukru, solí a pepřem a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.
3. Z polévky odstraníme bobkový list a rozmixujeme.
4. Hotovou polévku naplníme do čistých zavařovacích sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 78 kcal, 1 g bílkovin, 7 g sacharidů, 5 g tuků.