Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rajčatová polévka k zavaření

Hledáte recept, jak zavařit rajčata, pokud máte na zahradě přebytky? Připravte si polévku z rajčat, zavařte a uvidíte, jak se bude hodit. Ochutit ji můžete různými bylinkami – bazalkou, mateřídouškou, tymiánem nebo oreganem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 50 g cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 50 g kořenová zelenina (petržel, celer, mrkev, řapíkatý celer)
  • 2 × bobkový list
  • 250 g loupaná krájená rajčata
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 1 × lžička cukr krupice
  • sůl
  • pepř

POSTUP

1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Po chvíli přidáme i česnek nakrájený najemno, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a necháme asi 3 minuty zarestovat. 

2. Přidáme bobkový list a rajčata, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme trochou cukru, solí a pepřem a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.

3. Z polévky odstraníme bobkový list a rozmixujeme. 

4. Hotovou polévku naplníme do čistých zavařovacích sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 78 kcal, 1 g bílkovin, 7 g sacharidů, 5 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.