Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tomatová polévka

Rajčatová polévka není jen chutnou vzpomínkou na letní dny plné slunce, ale rovněž dobrý zdroj výživných látek – hlavně v zimě. Navíc během chladných dnů skvěle zahřeje. V tomto díle Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus ukáže, jak připravit výtečnou krémovou rajčatovou polévku s kořenovou zeleninou, olivovým olejem a máslem. Dozvíte se, jak udělat správnou konzistenci, proč je vhodné přidávat do polévek a omáček řapíkatý celer, jaký vývar je do polévek nejlepší a s čím krémovou polévku podávat, aby její chuť byla ještě výraznější. Začněte vařit s naším videem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tomatová polévka

  • extra panenský olivový olej
  • 50 g kořenové zeleniny (řapíkatý celer, celer, mrkev, petržel)
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × menší cibule
  • 2 × bobkové listy
  • 250 g loupaných rajčat (konzerva)
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • bazalka
  • 20 g másla na zjemnění
  • ricotta a čerstvá bazalka na servírování

POSTUP

Postup

V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájenou na kostičky, přidáme řapíkatý celer nakrájený na kostičky, po chvíli i česnek a cibuli nakrájené najemno, bobkový list a rajčata z plechovky, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme solí, pepřem a trochou cukru a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.

Vyjmeme bobkový list , přilijeme trochu olivového oleje, přidáme natrhané lístky bazalky, stáhneme plamen, přidáme kousek studeného másla a polévku rozmixujeme v hladký krém.

Polévku ještě ohřejeme, dochutíme, pokud je to nutné. V případě, že polévka bude příliš hustá, naředíme trochou vývaru.

Polévku podáváme s trochou sýrem ricotta, krutony z bílého chleba a lístky bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU