Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nakrájenou na kostičky, přidáme řapíkatý celer nakrájený na kostičky, po chvíli i česnek a cibuli nakrájené najemno, bobkový list a rajčata z plechovky, přilijeme zeleninový vývar, dochutíme solí, pepřem a trochou cukru a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.
Vyjmeme bobkový list , přilijeme trochu olivového oleje, přidáme natrhané lístky bazalky, stáhneme plamen, přidáme kousek studeného másla a polévku rozmixujeme v hladký krém.
Polévku ještě ohřejeme, dochutíme, pokud je to nutné. V případě, že polévka bude příliš hustá, naředíme trochou vývaru.
Polévku podáváme s trochou sýrem ricotta, krutony z bílého chleba a lístky bazalky.