Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tomatová polévka s chlebem

Rychlá a jednoduchá polévka, která zažene hlad a připomene hodnotu tradičních rodinných pokrmů. Vše díky nevelkému množství kvalitních surovin, které stačí zpracovat podle receptu našeho kuchaře. Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, jak za půl hodiny uvařit skvělou rajčatovou polévku s chlebem. Tato polévka se hodí jako rychlá večeře po návratu z práce, ale i jako jeden chod rodinného oběda. Podívejte se na nejnovější díl Kulinářské akademie Lidlu a dozvíte se nejlepší tipy našeho šéfkuchaře.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Tomatová polévka s chlebem

  • extra panenský olivový olej
  • 100 g suchého bílého chleba
  • 6 stroužky česneku
  • 500 g loupaných krájených rajčat z konzervy (mohou být i čerstvá)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka

POSTUP

V rozehřátém hrnci s olivovým olejem opečeme chleba nakrájený na kostky. Jakmile začne chleba zlátnout, přidáme nadrobno nakrájený česnek a restujeme dozlatova. Přidáme rajčata, přilijeme vývar, opepříme, osolíme a vaříme asi 15 minut. Přidáme nahrubo nakrájenou bazalku a polévku rozmixujeme (ne úplně najemno). Polévku přelijeme ještě do rendlíku, ohřejeme a případně dochutíme. Servírujeme ozdobené čerstvou bazalkou a zakápneme trochou olivového oleje.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU