Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na hranolky, bílé části lahůdkové cibulky nakrájené na stejně velké kousky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a lišky (větší kousky překrojíme), osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
Mezitím připravíme lososa. Z lososa stáhneme kůži, překrojíme na proužky široké 4 – 5 cm a z obou stran osolíme a opepříme.
Tip: Jak zbavit lososa kůže, vám ukáže Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu zde.
K zelenině přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou kedlubnu. Zjemníme máslem, podlijeme vínem, počkáme, až se odpaří alkohol a přilijeme vodu. Do směsi vložíme lososa a zelné listy (bez tvrdých častí) nakrájené na proužky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut.
Na talíř naservírujeme zeleninu a na ni položíme lososa. Na lososa položíme kousek másla a přelijeme šťávou. Pokapeme olivovým olejem a dozdobíme zelenou částí lahůdkové cibulky.