Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Pošírovaný losos se zeleninou

Ochutnejte lososa připraveného pošírování se zeleninou a bílým vínem podle Marcela Ihnačáka. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g lososa
  • 2 × mrkve
  • 3 × stonky řapíkatého celeru
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × hrst lišek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 0,5 × kedlubny
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 × listy zelí
  • hrnec s pokličkou

POSTUP

V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na hranolky, bílé části lahůdkové cibulky nakrájené na stejně velké kousky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a lišky (větší kousky překrojíme), osolíme, opepříme a restujeme doměkka.

Mezitím připravíme lososa. Z lososa stáhneme kůži, překrojíme na proužky široké 4 – 5 cm a z obou stran osolíme a opepříme.

Tip: Jak zbavit lososa kůže, vám ukáže Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu zde.

K zelenině přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou kedlubnu. Zjemníme máslem, podlijeme vínem, počkáme, až se odpaří alkohol a přilijeme vodu. Do směsi vložíme lososa a zelné listy (bez tvrdých častí) nakrájené na proužky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut.

Servírování

Na talíř naservírujeme zeleninu a na ni položíme lososa. Na lososa položíme kousek másla a přelijeme šťávou. Pokapeme olivovým olejem a dozdobíme zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.