Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Jednohubky s česnekovou a vajíčkovou pomazánkou už vás nebaví? Zkuste změnu! Pomazánka z avokáda a cizrny podle Romana Pauluse bude hvězdou vaší silvestrovské oslavy.
Energie
7 549 kJ / 1 804 kcal
Bílkoviny
48,80 g
Tuky
142,30 g
Vláknina
44,70 g
Sůl
3,80 g
Sacharidy
116,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mixovací nádoby přístroje Monsieur Cuisine vložíme cizrnu, oloupané a na kousky nakrájené avokádo, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme chilli, sýr Palouček, olivový olej a vodu z cizrny a rozmixujeme na jemnou pastu. Mixujeme na stupeň 6, pravotočivý chod, po dobu 30 vteřin.
02.Do mixovací nádoby přidáme najemno nakrájenou šalotku, nasekané bylinky a ještě jednou krátce promícháme, levotočivý chod, po dobu 15 - 20 vteřin.
03.Pomazánku namažeme na chléb, ozdobíme vějířky avokáda, kostičkami sýru feta, nasekanými kešu ořechy a nasekanou pažitkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT