Polévka z vepřového se zeleninou a žampiony

play Přehrát video recept
Polévka z vepřového se zeleninou a žampiony
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

7 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vepřová polévka se v kuchyních vyskytuje pomálu, ale o to spíš byste ji měli vyzkoušet! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřový vývar s masem z vepřové plece, kořenovou zeleninou, brambory a hlavně restovanými žampiony. Zatímco se maso bude vařit s kořením a zeleninou, jednoduše si připravíte základ na žampiony s česnekem a cibulí, se kterými houby společně orestujete. Polévka pak nejlépe vynikne, jak chuťově, tak vizuálně, posypaná kousky listové petržele.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 7 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřová plec bez kosti
  • 3 × mrkev
  • 4 × petržel
  • 5 × řapíkatý celer
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 6 × kulička nové koření
  • 6 × kulička celý černý pepř Kania
  • 4 × bobkový list Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 250 g hnědé žampiony
  • 300 g brambory
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 341 kJ / 320 kcal

Bílkoviny

18,60 g

Tuky

18,70 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

19,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vepřové maso očistíme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěné mrkve, petržele a řapíkatý celer. Osolíme, přihodíme nové koření, celý pepř a bobkové listy. Zakryjeme poklicí a vaříme přibližně 2 hodiny doměkka. Po 30 minutách vyndáme zeleninu, přendáme ji do misky a necháme vychladnout.

02.Žampiony a brambory nakrájíme na menší kousky. Brambory přihodíme do hrnce k masu asi 20 minut před koncem (podle velikosti) a vaříme doměkka. 

03.V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku, ochutíme solí a pepřem. Žampiony dáme k základu do pánve a orestujeme. Základ spolu s překrojenou uvařenou zeleninou přidáme do hrnce k uvařené polévce. Maso vyndáme, nakrájíme na menší kousky a vložíme opět do hrnce. 

04.Polévku servírujeme v hlubokém talíři posypanou nasekanou listovou petrželí. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo