Kuchyně
Česká
Počet porcí
7 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vepřová polévka se v kuchyních vyskytuje pomálu, ale o to spíš byste ji měli vyzkoušet! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřový vývar s masem z vepřové plece, kořenovou zeleninou, brambory a hlavně restovanými žampiony. Zatímco se maso bude vařit s kořením a zeleninou, jednoduše si připravíte základ na žampiony s česnekem a cibulí, se kterými houby společně orestujete. Polévka pak nejlépe vynikne, jak chuťově, tak vizuálně, posypaná kousky listové petržele.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 341 kJ / 320 kcal
Bílkoviny
18,60 g
Tuky
18,70 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
19,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřové maso očistíme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěné mrkve, petržele a řapíkatý celer. Osolíme, přihodíme nové koření, celý pepř a bobkové listy. Zakryjeme poklicí a vaříme přibližně 2 hodiny doměkka. Po 30 minutách vyndáme zeleninu, přendáme ji do misky a necháme vychladnout.
02.Žampiony a brambory nakrájíme na menší kousky. Brambory přihodíme do hrnce k masu asi 20 minut před koncem (podle velikosti) a vaříme doměkka.
03.V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku, ochutíme solí a pepřem. Žampiony dáme k základu do pánve a orestujeme. Základ spolu s překrojenou uvařenou zeleninou přidáme do hrnce k uvařené polévce. Maso vyndáme, nakrájíme na menší kousky a vložíme opět do hrnce.
04.Polévku servírujeme v hlubokém talíři posypanou nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT