Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Polévka z vepřového se zeleninou a žampiony

Vepřová polévka se v kuchyních vyskytuje pomálu, ale o to spíš byste ji měli vyzkoušet! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na vepřový vývar s masem z vepřové plece, kořenovou zeleninou, brambory a hlavně restovanými žampiony. Zatímco se maso bude vařit s kořením a zeleninou, jednoduše si připravíte základ na žampiony s česnekem a cibulí, se kterými houby společně orestujete. Polévka pak nejlépe vynikne, jak chuťově, tak vizuálně, posypaná kousky listové petržele.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
7

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g vepřová plec bez kosti
  • 3 × mrkev
  • 4 × petržel
  • 5 × řapíkatý celer
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 6 × kulička nové koření
  • 6 × kulička celý černý pepř Kania
  • 4 × bobkový list Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 250 g hnědé žampiony
  • 300 g brambory
  • čerstvá listová petržel

POSTUP

Vepřové maso očistíme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěné mrkve, petržele a řapíkatý celer. Osolíme, přihodíme nové koření, celý pepř a bobkové listy. Zakryjeme poklicí a vaříme přibližně 2 hodiny doměkka. Po 30 minutách vyndáme zeleninu, přendáme ji do misky a necháme vychladnout.

Žampiony a brambory nakrájíme na menší kousky. Brambory přihodíme do hrnce k masu asi 20 minut před koncem (podle velikosti) a vaříme doměkka. 

V pánvi s rozpáleným olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku, ochutíme solí a pepřem. Žampiony dáme k základu do pánve a orestujeme. Základ spolu s překrojenou uvařenou zeleninou přidáme do hrnce k uvařené polévce. Maso vyndáme, nakrájíme na menší kousky a vložíme opět do hrnce. 

Polévku servírujeme v hlubokém talíři posypanou nasekanou listovou petrželí. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU