Obě mouky, sůl, nasekaný čerstvý rozmarýn, vlažnou vodu a čerstvé droždí vypracujeme v kuchyňském robotu v hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout do zdvojnásobení.
Tip: Vznikne poměrně řídké těsto, které je potřeba dostatečně podsypávat při vyvalování.
Následně těsto vyndáme na vál, rozválíme na necelý centimetr tlustý plát, který posypeme nasekanými chilli paprikami a strouhaným sýrem. Několikrát přeložíme, přikryjeme utěrkou a opět necháme kynout přibližně 1 hodinu do zdvojnásobení.
Tip: Zkuste těsto připravit večer a na druhé kynutí jej nechat přes noc v lednici. Ráno bude těsto vláčnější a připravené k napečení čerstvého snídaňového pečiva.
Následně těsto ještě jednou rozválíme na asi 1 cm tlustý plát, který rozdělíme na přibližně 14 nepravidelných dílů. Ty přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme naposledy asi 30 minut na teplém místě nakynout.
Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 220 °C asi 20 minut na program horkovzduch. V polovině pečení přidáme i žáruvzdornou misku s vodou, aby těsto zůstalo vláčné.
Před podáváním necháme lehce vychladnout a servírujeme ideálně s miskou dobrého olivového oleje s kapkou balzamikového octa.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 102 kcal, 4 g bílkovin, 16 g sacharidů, 2 g tuků.